lauantai 28. tammikuuta 2012

Meidän kasikuinen

Mitäs K:lle kuuluu? Pieni mieshän on jo 8kk vanha. Äidin mielestä ei mitenkään voi olla. Vastahan me päästiin kotiin sairaalasta. Pituutta herralle on kertynyt jo miltei 75cm ja kymppikilokin mennyt rikki. Melkoisen pitkä poika edelleenkin. 



Ensimmäiset hampaat puhkesivat joulun jälkeen. Nyt alhaalla komeilee kaksi nöpöä. Samalla alettiin opettelemaan liikkeellelähtöä ja tuo yhdistettynä hampaisiin teki meidän öistä yhtä sirkusta. Onneksi yöt ovat vähän rauhoittuneet. 


Liikkeelle lähdettiin viimein (kuukausien raivoamisen ja turhautumisen jälkeen) vähän ennen 8kk päivää. Repesin ihan totaallisesti kun K lähti liikkumaan ensin kierimällä -olen nimittäin itse vauvana liikkunut vain ja ainoastaan kierimällä. K on sentään äitiään fiksumpi kaveri ja pari päivää tästä oppi myös ryömimisen jalon taidon. Ja nyt mennään näitä kahta yhdistelemällä lujaa! Ja äiti hokeee kokoajan "ei, ei, ei".


Juttua K:lla riittää vaikka muille jakaa. K:n oppimia hokemia ovat jee jee, brum brum ja mammamammapaapapaapaa (ollaan taidettu kuunnella muumilaulua vähän liikaa ). Vilkas ja puhelias pikkumies meidän vauvasta on kuoriutunut. Selkeästi jo oma hurmaava persoonansa. Parilla ystävälläni on samanikäiset lapset ja on jännä seurata näiden kolmen kasvua ja sitä miten erillaisia persoonia he jo nyt ovat.


Mukavasti meillä siis K:n kanssa menee. Vaikka vauva-aika ei aina ruusuilla tanssimista ole ja univelka välillä vähän painaa. Silti en vaihtaisi hetkeäkään pois. 

perjantai 27. tammikuuta 2012

Fiilis

Ai että mikä fiilis! Palautin juuri gradun ohjaajilleni. Todennäköisesti tulee vielä takaisin joidenkin korjausehdotusten kera mutta kuitenkin. Valmis se oman mittapuun mukaan on. Nyt voi ihan hyvällä omallatunnolla ottaa rennosti!


Eipä minulla muuta. Halusin vain hehkuttaa :)

Kuppi kahvia












Näiden kuvien myötä toivottelen mukavaa viikonloppua lukijoilleni ja painelen keittämään kahvia!

torstai 26. tammikuuta 2012

Turvaistuin

Joskus taannoin mainitsin täälläkin turvaistuimen hankinnasta. Silloin minua pyydettiin kertomaan mihin istuimeen lopulta päädymme. Tähän asti K on matkustanut kaukalossa mutta nyt viimein oli pakko vaihtaa istuimeen. K alkaa olla jo niin pitkä, että pää tulee ihan kohta kaukalosta yli. Toppavaatteissa kaukalossa alkoi olla melko ahdasta ja viimepäivinä K protestoikin kovasti kaukaloon joutumista. Eipä se auttanut kun hankkia viimein se istuin. Melkoinen homma olikin sen oikean istuimen valinta. Viikkojen ajan tutkin eri turvaistuimia, katsoin törmäystestejä (ahdistavia!) ja keskustelin muiden äitien kanssa. Lopulta meille kotiutui tämä:


Eli HTS BeSafe Izi Combi. Tämä oli yksinkertaisesti ainut istuin joka vakuutti minut. Valintaan vaikutti vain ja ainoastaan istuimen turvallisuus -käyttömukavuuteen en suuremmin perehtynyt.




Vaatimuksena oli ehdottomasti se, että istuimen sai asennettua selkä menosuuntaan. Yllätyin miten pieneksi tuo vaatimus rajasi valikoiman. Lastentarvikeliikkeessä todettiinkin, että kyseisten istuimien markkinat nyt ovat vain melko pinet -oikeastaan vain pohjoismaissa lapsi matkustaa selkä menosuuntaan.


Käyttökokemuksia ei vielä kauheasti ole. Menee kyllä varmaan tovi ennenkuin istuimen käyttöön tottuu. Turvakaukalon käyttö kun oli vain niin helppoa! Tuntuu myös kummalta, että meillä on jo niin iso poika ettei kaukalossa enää mahdu matkustamaan. Niin se aika kuluu...


Löytyykö muilta samaista istuinta? Mitä olette tykänneet?

Sairastuvalla

Flunssainen Anttis täällä hei! Meillä on tällä viikolla sairastettu. Pahiten tämä (onneksi!) iski minuun ja nyt on veto pois. Harmittaa kun kaikki kivat jutut kuten vauvakinot ja zumbat saavat jäädä mutta minkäs teet. Onneksi K ei sairastunut pahemmin -on aina niin kurjaa kun lapsi sairastaa. 


Kömmittiin K:n kanssa sohvalle peiton alle. Vaikka eihän meidän ikiliikkuja siellä kauaa viihtynyt. K on siitä hassu ettei ole oikein koskaan ollut mikään sylivauva. Saa nähdä muuttuko tuo piirre iän myötä. 

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Me&I kevät

Olen järjestämässä helmikuussa taas Me&I kutsut ja siksi odotinkin innolla kevätmalliston julkistamista. Ilmeisesti muutama muukin mamma on sivuille rynnännyt -sivut eivät ole oikein toimineet koko päivänä. Kivoja ja värikkäitä juttuja mallistosta löytyi -kuten aiemmin lupailtiinkin. Hieman vain petyin vauvanvaatteisiin -kevätmallistosta taisi löytyä vain kaksi bodya. Yllättävää kyllä naistenmallisto miellytti eniten silmääni ja sieltä voisin kotiuttaa useammankin jutun...jos siis talous sellaisen kestäisi! Kokosin tähän nyt kevään suosikkini.




Pilvikuosi oli kiva. En ole mikään suuri keltaisen ystävä mutta tuo yllä näkyvä body kyllä miellytti silmääni kovastikkin.


Syksyllä jäin ilman tassupöksyjä. Nämä olisivat melkein yhtä kivat.

Äidin kaappiin voisivat eksyä seuraavat jutut.




Emännänlahjatkin ovat tänä keväänä tosi kivat. Itse tosin taidan ottaa omani enemmin alennuksena.






tiistai 24. tammikuuta 2012

Kevätfiilis

Kuvat ovat viime vuosilta. Näitä katsellessa tulee tosi keväinen fiilis. 


sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Ihan arkisia juttuja

Olen tässä viimeaikoina selannut monta kertaa vanhaa blogia ja fiilistellyt vanhoja juttuja. Samalla on ruvennut vähän harmittamaankin nykyinen bloginpito. Tottahan osa vanhoista jutuista melkein nolottaa ja kuvien laatu on välillä mitä on..varsinkin ihan alkuaikoina. Mutta kuitenkin vanhassa blogissa on tietynlaista...noh..sanotaan vaikka maanläheisyttää joka nykyisestä puuttuu. Sellaiset normaalit arkiset jutut jäävät melko vähälle. Ja ainakin juuri niitä juttuja on kiva fiilistellä jälkikäteen -blogi onkin aivan valtavan hyvä keino säilyttää muistoja! Niinpä tänään tuonkin blogiini ihan vain arkisia juttuja. Ei mitään kovin hienoa mutta sellaisia pieniä hetkiä tältä viikolta.


K vieraili kiinalaisessa



Lelulaatikon valtias


Äidin ja iskän terveellinen iltapala


Tällä viikolla meillä on käynyt hirmuisesti vieraita. Tarjottaviksi leipaisin pätkismuffinseja.



Mums mums...

Pieni laukkuvaras

Semmoista täällä vaan. Melko vauvapainotteista mutta se nyt ei lienee mikään yllätys. Mukavaa perusarkea.

lauantai 21. tammikuuta 2012

Leppoisaa viikonloppua

Kuluvana viikonloppuna oleillaan kotona. Kestitään paljon ihania vieraita ja hiotaan gradua. Gradu on ollut miehelläni oikoluettavana ja kylläpä ollaankin saatu hyvät naurut monta kertaa! Minulla on lievä lukihäiriö (joka selittänee hupaisat virheet täällä bloginkin puolella välillä) ja sen seurauksena työssäni on melko nolojakin virheitä. Onneksi kotoa löytyy pikkutarkka korjaaja.


Äänestäminen jätettiin huomiselle. Täytyy myöntää, että odotan mielenkiinnolla vaalien tulosta ja sunnuntai-ilta meneekin varmasti visusti tv:n ääressä. Aikaisemmin olen ollut melko välinpitämätön -mutta kerta se on ensimmäinenkin. 

Semmoista täällä tänä viikonloppuna. Rentouttavaa viikonloppua lukijoillenikin!

torstai 19. tammikuuta 2012

Vuoden ensimmäinen arvonta

Nyt olisi luvassa vuoden ensimmäinen arvonta! Palkintona pinkkiä.


Eli siis palkintona kuusi lasista tuikkukippoa sekä kaveriksi tottakai tuikut samaan sävyyn. Näitä samanlaisia kippoja löytyy myös meiltä ja niitä on monessa postauksessa nähtykin. Esimerkiksi tästä postauksesta löytyy kuvia. 


Arvontaan voi osallistua tuttuun tapaan jättämällä kommenttia tähän postaukseen. Lisäarvan saa liittymällä (tai myös tietenkin jo olemalla) lukijaksi sekä vinkkaamalla arvonnasta omassa blogissa. Osallistua voi siis 1-3 arvalla.  Huikkaa monellako arvalla osallistut!


Arvonta päättyy 31.1 klo. 21.00. Onnea arvontaan!

Näitä taas

Lainakuvia taas tänä aamuna. Kuvat täältä.