maanantai 26. maaliskuuta 2012

K:n kaapilla -kevääksi

Heräsin todella myöhään tajuamaan, että tottahan tuo poika tarvitsee vaatettakin kevääksi. Siis muutakin kun niitä ihania sisävaatteita joita on tullut haalittua ihan urakalla viime aikoina. Täytyy kyllä myöntää, että välikausivaatteiden miettiminen tuntui ihan rakettitieteeltä. Mitä ihmettä tuon ikäiselle muksulle pitäisi hankkia kevääksi? Mikä olisi sellainen koko, että vaatteista olisi iloa syksylläkin? Mitä oikeesti tarvitaan ja mikä on turhaa? Vieläkin monta juttua uupuu mutta mennään varmaan tässäkin suhteessa samalla asenteella kuin aikaisemminkin -hankitaan sitten kun tarvitaan. Ihmeissäni ihastelen joidenkin blogien sävysävyyn mietittyjä lastenvaatekokonaisuuksia. Juu ei täällä ihan samaan ylletä.


 
Siistimpää ylle kauppareissuille sun muille.


Vihreää ja ruskeaa.



Päänvaivaa tuottavat kengät. En oikein tiedä pitäisikö ulkoilua varten hankkia kenkiä vai jotain muuta..mitä? K ei kuitenkaan vielä kävele eikä varmaan kävelekkään kuin vasta lähempänä kesää/kesällä. Suurin osa ulkoilustakin tapahtuu varmasti vielä rattaissa istuen. Tuntuu siis hullulta käyttää isoja summia rahaa kunnon kenkiin jos niille ei tule oikeata käyttöä. Fiksummat saavat valistaa märkäkorvaäitiä.

9 kommenttia:

  1. Eheheh, mä olen kyllä kanssa niin pihalla näiden lastenvaatteiden kanssa :) Meille on nyt onneksi sentää jo kengät ja välikausipuku hankittu (ehkä mun blogista luitkin joku aika sitten) ja nekin meni kyllä ihan tuuripelillä ;) Mä olen ipanalla käyttänyt tähän asti ihan vaan sellaisia toppatöppösiä, mutta ehkä ne ei sit enää keväällä ole niin kauheen hyvät... Tai siis nythän meillä käytetään jo kenkiä ihan täyttä päätä, käytössä on sellaiset Eccon kävelykengät ja kumpparit, muita ei ole vielä hommattu. Onhan noita kai vaihtoehtoja vaikka mitä, kun vaan jaksaisi perehtyä. Näillä keleillä on me ainakin pärjätty hyvin setillä fleece-puku, välikausihaalarit (KappAhlista) ja kumpparit. Ja hyvät rukkaset tietysti.

    VastaaPoista
  2. Onnenomenia: Luinkin blogisi kenkäkeskuselua mielenkiinnolla! Harmi vain kun näillä muksuilla on juuri ratkaisevasti ikäeroa ja sama ohjeistus ei toimi :D Luulen, että ihan oikeasti kenkien aika on vasta aikaisintaan toukokuussa. Näillä meidän korkeuksilla on vielä menty toppahaalarilla -jospa kohta saataisiin tuo välikausipukukin käyttöön! Miten voikin pienen ihmisen pukeminen olla niin hankalaa?

    VastaaPoista
  3. Täällä pähkäillään ihan samaa, tyttö täytti juuri vuoden, mutta ei kunnolla kävele, joten kengät ainakin ovat turha ostos vielä. Tämän ikäiselle haalari lienee paras vaihtoehto ulkoiluun, koska lähinnä konttailee. Kaksiosainen siistimpi setti on sitten kyläilyyn ja kauppareissuille. Luulin, että minulle olisi helppoa pukea oma lapsi ja hommata vaatteet, koska olen ollut pitkään päiväkodissa töissä, mutta eipä ollutkaan. Nyt vasta kiinnitän kunnolla huomiota vaatteiden merkkeihin ja ominaisuuksiin ja siinä vasta viidakko onkin :)

    T.SM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkoiselta viidakolta tämä lastevaatemaailma tuntuukin!

      Poista
  4. Ihania vaatteita. Mistä tuo takki on? olen etsiskellyt juuri samanmoista!
    Kengistä sanoisin, että älä osta etukäteen. Meidän herra 1v1kk ei vieläkään kävele itsenäisesti, ja ollaan pärjätty perintöpopoilla & vedenpitävillä töppösillä tähän saakka - maassa kyllä tämän ikäinen jo mönkii, ei viihdy rattaissa koko ulkoiluaikaa. Sanovat, että jalka kasvaa huimaa vauhtia kävelemisen myötä, joten olen ajatellut, että ostetaan kengät sitten, kun poika kävelee ihan oikeasti :)

    VastaaPoista
  5. Takki on Lindexin. Katselin muualtakin samantyylisiä mutta tämä oli mielestäni "ryhdikkäin". Meillä ulkoilu on pitkälti vielä hetken aikaa maisemien katselemista ja nukkumista mutta varmasti tässä kevään myötä tähänkin on luvassa muutosta.

    VastaaPoista
  6. Voi samoja onkelmia pähkäillessä on menty. Poitsu kohta 1 v ja ihmeissäni olen kulkenut kaupoissa katselemassa kevätvaatekokelmaa. Pipon ja lippiksen ostin jo talvella (tärkeimmät ensin siis ;) ). Olin jo ostamassa hieman ohuempaa keväthaalaria, kun myyjä ehdotti kuitenkin vedenkestävää pukua. Muistutti, että syksymmällä poitsu todennäköisesti jo kävelee kunnolla ja sitten ollaankin lätäköissä yms. ja puvun pitäisi kestää. Eipä tartte sitten ostaa erikseen kurapukua. Poitsu käyttää kokoa 80 nyt ja ostin puvun koossa 86. Pitäisi hyvinkin siis mennä syksylläkin. Kevättakin ostin kirppikseltä, kun vastaan osui siisti H&M:n takki. Kesäulkoiluun ajattelin viileämmällä ilmalla luottaa fleecetakkiin, kun toimi viime syksynäkin vauvelilla.

    Kiitos muuten ihanasta blogista. On kiva saada "vertaistukea" omiin pohdintoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tein sen virheen, että en hankkinut vedenkestävää haalaria. Toisaalta kuravaatteet ovat ostoslistalla myöhemmin sen takia, että K aloittaa syksyllä hoidossa (snif).

      Kiva kun jätit kommentia! :)

      Poista
  7. Hyvältähän siellä näyttää kevätkamppeet =)

    VastaaPoista