maanantai 2. toukokuuta 2011

Sairaalakassi




Sairaalakassi alkaa olla jo pitkälti pakattuna. Juniori on jo pari kertaa säikytellyt ja näiden tapausten seurauksena kassia rupesin pakkaamaan. Parempi olla valmiina sitten kun lähtö tulee. Jotain pikkujuttuja puuttuu ja lisäksi mietin olenko unohtanut jotain? Etsiskelin netistä listoja mitä sairaalakassiin olisi hyvä pakata. Jotakuinkin tälläiset listat ovat tavallisimpia:


-Neuvolakortti 
-Kamera +laturi
-Kännykkä + laturi
Hammasharja + tahna
-Deodorantti
-Shampoo ja hoitoaine
-Huulirasva
-Hiusharja
-Kosteusvoide
-Lukemista
-Evästä
-Imetysliivit
-Omat sukat ja sisätossut
-Liivinsuojuksia+siteitä
-Vaihtovaatteet kotiutumista varten
-Rahaa 

Aika hyvä lista jo tuossa mielestäni. Omaan listaani kuuluu myös mp3-soitin. Vauvan kotiutumisvaatteet mies saa tuoda tullessaan -en näe mitään syytä miksi ne pitäisi tuoda mukana jo synnyttämään lähtiessä. Omat tohvelit olivat minulle yllätys. En olisi osannut niitä mukaan pakata jos en olisi saanut valmennuksesta sellaita ohjeistusta, että ne pitäisi ottaa mukaan. 




Ne joille tämä on tuttua huttua: puuttuuko teistä listasta jotain tai onko siinä jotain täysin turhaa? 

23 kommenttia:

  1. Hei! Viiden lapsen jälkeen voin sanoa että ihan hyvä lista :) Itse lisäisin siihen useammat kuin yhdet imetysliivit, hormonimyrsky on melkoinen ja hikoiluttaa kovasti, joten liivejä tosiaan voi joutua vaihtelemaan. Evästä löytyy sairaalan jääkaapista, josta siis voi yölläkin käydä ottamassa mitä haluaa jos nälkä yllättää. Tsemppiä sinulle !

    VastaaPoista
  2. Mä oon molemmilla kerroilla pakannut kassin aivan täyteen, hyvä että vetskari on mennyt kiinni. Ja aina sama juttu, en käytä sieltä kun 1/4 tavaroista, jep jep. Mulle tärkeimmät kamat oli huulirasva, pientä snackia, shampoo/hoito/suihkusaippua, detsku ja kotiutumisvaatteet. Olen molemmilla kerroilla ollut niin huonossa kunnossa (yx sektio ja toisella kerralla pahapaha synnytys repeytymineen) , että omat vaatteet on jääneet käyttämäti. Samoin omat tossut, meillä kättärillä ainaki sai sellaset muoviset läpyskät, oli paremmat kun mun pehmo hello kittyt jotka oli pliukkaat käytävillä.
    Liivit ja suojat on ollut vasta kotiinlähteissä käytössä, kun olen ollut molemmilla kerroilla iha sänkypotilas.

    VastaaPoista
  3. Lista vaikuttaa hyvältä.Naisella tuskin voi olla liikaa tavaraa mukana,ikinä;).
    Omakassi 4v sitten oli pakattu 2kk ennen ja kaiken ton sun listan lisäks sieltä löyty hiustenkuivaaja,suoristin,meikit,pinsetit,yms.
    Arvaa monta kertaa käytin niitä 5vrk:n aikana?
    En yhtään,paitsi hiustenkuivaajalla lähtöaamuna kuivasin hiukset.Sairaalan kukkamekko päällä hiihtelin 5 päivää,eikä paljoo siinä hormoonimyrskyssä rehottavat kulmat menoa haitannu.
    Mutta parempi et pakkaat kaiken sen mukaan mitä mieleen juolahtaa,ettei tarkii sairaalassa harmitella.Muista extra-annos suklaata ja lukemista.
    T:Mia

    VastaaPoista
  4. Passeli lista :) Ei mun mielestä mitään liikaa. Itellä jäi kyllä lukemiset lukematta ja eväät syömättä, sen verran hyvät tarjoilut oli sairaalan puolesta.

    Sisäkengät, sukat ja siteet me saatiin talon puolesta käyttöön, joten omat kengät oli nekin turhaan matkassa.

    Ainahan mies voi käydessään tuoda sulle puuttuvia tavaroita jos jotain huomaat kaipaavas sairaalassa ollessas :)

    VastaaPoista
  5. Katja: Kiitos vinkistä!

    Outi-Hyypiön elämää: Minäkään en omia vaatteita aio ottaa mukaan kotiutumisvaatteita lukuunottamatta. Sairaalaan vaatteet saavat kelvata. Meillä ohjeistus noista sisäkengistä tuli ihan sairaalasta joten siksi pakkasin ne mukaan. Ihmetytti kyllä.

    mamssi: Juu minäkin pohdin, että varmasti noita puljausvälineitä ei tarvita. Miksipä sairaalassa meikkaamaan ja kotimatkan nyt selviän vähemmälläkin ehostuksella. Pienen hiuslakan vain pakkasin mukaan.

    VastaaPoista
  6. Anu: Niin olen itsekkin miettinyt, että jos jotain puuttuu niin äkkiäkös mies ne tuo!

    VastaaPoista
  7. Taidat olla sairaalan kauneimmin varustautunut äippä :)

    VastaaPoista
  8. Voi ei, bloggeri sekoili ja mun viesti taisi kadota :/ Yritän kohta uudestaan.

    VastaaPoista
  9. No nyt uudestaan. Tais tulla edellisestä liian pitkä niin bloggeri vei sen mukanaan :D
    Hyvältä siis tuo sun lista vaikuttaa. Mä tykkäsin pukea omat vaatteet päälle jo laitoksella. Sairaalavaatteet tekee mut jostain syystä sairaaksi ja väsyneeksi :D Joten mulla on ollut mukana omat yökkärit ja omat päivävaatteet :) Jos oot viluinen nukkuja niin ota mukaan neuletakki. Se on muutenkin mukava, jos ei halua käyttää sairaalan aamutakkia. Ota mukaan normaalia suuremmat pikkarit kotiin paluuta varten. Sinne mahtuu sitten sellainen sairaalan megaside eikä purista tai hierrä muutenkaan. Niitä sairaalan siteitä voi ottaa kotiinkin mukaan, jos haluaa :) Kuivatut hedelmät, luumu ja irtikset on mun mielestä parhaita herkkuja, jos sellaisia haluaa. Suklaa ja laku saattaa aiheuttaa vauvalle ilmavaivoja :) Tuleepa kuitenkin taas pitkä romaani :)
    Kaikkein tärkein juttu tulee kuitenkin tässä: Ota mukaan paljon luottamusta siihen, että oot hyvässä hoidossa ja että kaikki menee hyvin. Sä osaat varmasti kuunnella omaa kroppaasi, jotta tiedät, mitä tehdä. Siihen ei tartte nettipalstojen oppeja eikä synnytystä kannata kauheasti etukäteen suunnitellakaan :) Teitä odottaa ihanat ja jännittävät hetket ja kaikki ne vie teitä lähemmäksi teidän ihanan rakkauspakkauksen näkemistä! Voimia myös tulevalle iskälle synnytykseen!

    VastaaPoista
  10. Vielä häiriköin sen verran, että noissa omissa vaatteissa on vain se vika, että jos ne sotkeutuu niin niitä ei voi sairaalassa pestä. Ja sen takia moni ei niitä siellä käytäkään :) Mä oon käyttänyt niitä ekan päivän jälkeen, kun vuoto on vähän vähentynyt :)

    VastaaPoista
  11. Ansku: :D

    Jane: Kiitos vinkeistä. Itsekkin olen järkeillyt ettei synnytystä kannata sen kummemmin suunnitella. Siitä kyselijöille olen todennut, että sairaalassa on varmasti pätevä henkilökunta joka tietää mitä tehdä. Suunnitelmat kun harvoin toteutuvatkaan ainakaan tässä asiassa. Uskon myös vakaasti siihen, että sillä hetkellä myös itse tiedän mitä tehdä -eiköhän luonto hoida asiansa.

    VastaaPoista
  12. Pikalukaisulla en huomannut kommenteissa tätä, mutta paras vinkki, mitä sain, oli vesipullo sporttikorkilla. Siitä pystyi sitten hörppiä nestettä asennossa kuin asennossa ;). Eniten siitä tais olla hyötyä kuitenkin lapsen synnyttyä, kun oli käytössä vain yksi käsi.

    VastaaPoista
  13. Minusta sairaalakassin sisältö riippuu myös siitä, oletko perhehuoneessa vai yhteishuoneessa :) siis lähinnä noiden lukemisten ja musiikin suhteen. Jos olet yhteishuoneessa ota korvatulpat ;) Kakkosen kanssa meinasi järki lähteä, kun toinen äiti kuorsasi niin että seinät tärisi..

    VastaaPoista
  14. Elma: Enpäs yhtään ajatellutkaan tuollaista!

    La Petite Princesse: Luulen, että yhteishuoneessa. Mies joutuu kuitenkin olemaan päivät töissä ja perhehuoneita on niin nihkeästi tarjolla. Hmm..pitääköhän ne korvatulpat sittenkin hommata :D

    VastaaPoista
  15. Korvatulpat saat tarvittaessa sieltä kun hoitsulta vaan pyytää =) Toi korkillinen juomapullo oli hyvä idea, suosittelen kanssa! Kyl niitä siteitä kannattee olla siihen kotiin lähtöön ainakin, ne sairaalan siteet on ihan kaameita. Itelläni oli mukana HelloKitty tossut mutta en sitte käyttäny niitä , monilla oli Crocksit ja enskerralla (jos sitä tulee xD) otan itsekkin sellaiset. Neuletakki tai huopa yöksi olis ollu kans ihan kiva, se ilmastointi on aika petollinen, mulla ainaki meni kurkku kipeeksi. Mulla oli lukemista mukana mut enpä jaksanu lukea =D Musiikkia olisin halunnu kuunnella mutta enpä muistanu ottaa kuulokkeita enkä sit tiennyt, että missä ne on ,enkä osaanu neuvoa miestä etsimään niitä... Ite olin tiistaista lauantaihin koska poikanen joutui sinivaloon. Kyllä tuntui oikeesti kun kotiin pääsi, maailma ihan oudolta, melkein pystyi samaistumaan vankilasta vapautuvien olotilaan xD

    VastaaPoista
  16. piitzi: Aa..niitä saa sieltäkin. No pitää kysellä tarvittaessa. Meinasin sanoa miehelle, että tuo neuleen tullessaan mutta taidanpa pakata sitten senkin matkaan varulta.

    VastaaPoista
  17. moi!

    Hyvältä toi sairaalakassin sisältö vaikuttaa!

    Itse ottaisin vielä mukaan yösiteitä, niin ei tarvii niitä sairaalan siteitä (ne on kyllä melkein vaippoja) käyttää... Niissä kun on aika kamala olla.. Ja sitten kannattaa kattoa että tossut on riittävän isot. Jos jalat turpoo.. Ja kotiinlähtövaatteiks kannattaa oottaa löysät ja rennot vaatteet! itte luulin mahtuvani vanhaan takkiin ja oli kurja tulla kiristävässä takissa kotiin. Lehtiä voi kanssa varata mukaan.. jos synnytys sattuu venymään.

    Paljon tsemppiä sulle!!!!

    VastaaPoista
  18. lattenainen: Kiitos vinkeistä. Vähän mietitytti ensin nuo tossut kun jalat ovat jo nyt kuin norsulla..onneksi mahtuivat jalkaan :D Varasinkin kotiinlähtöä varten mahdollisimman mukavat vaatteet joihin mahtuisin nytkin (eli siis leggarit ja löysä tunika).

    VastaaPoista
  19. Mie otin mukaan omat alushuosut, inhosin niitä sairaalan verkkohousuja :) Ja vaikka sairaalan siteitä sanotaan vaipoiksi, ei ne kyllä ole ekalla viikolla yhtään liian isot.

    Villasukat oli ehottomat, mahottoman kylmä oli öisin. Meidän sairaalassa ei ollu ku lakanat peittona.

    Korvatulpat olis pitäny itelläkin olla. Sanotaan aina, että levähdy nyt siellä sairaalassa ennen kun olette kotona. Itse en ole kyllä kumallakaan kerralla varsinaisesti siellä pystynyt lepäämään.

    Omat imetysliivit on ehottomat, sairaalassa kun on vain verkkohässäkät :D Mulla tuli niin paljon maitoa että yön aikana meni kolme paitaa läpimäräksi ja lypsin ylimääräisiä maitohuoneessa :)

    Tsemppiä teille molemmille :)

    VastaaPoista
  20. Aika hyvä lista! Mulla taisi olla lisäksi ristikkolehti, korvatulpat ja useammat imetysliivit.

    VastaaPoista
  21. Anttiksella onkin jo kaikki tärkeimmät pakattuna. Kannatan mp3-soitinta. Itsellä se oli pelastus, kun siirryin synnytyssalista leikkaussaliin kiireelliseen sektioon ja ei saanut mitään kivunlievitystä sillä välillä. Meijän saikulta sai ehottomasti kaikkein parhaimmat korvatulpat ikuna, miula on niin pieni korvakäytävä, niin normit patukat ei sinne sovi, mutta saikulla ne oli ihanan muovautuvat.Miusta taas leikkauksen jälkeen ne alkkarit oli ihan huippuja, ei kiristäny mistään ja otin jopa muutamat kotiinkin, koska tavan alkkarit sit painoi ikävästi alamahassa olevaan haavaan. Itse viivyin pitemmän ajan saikulla synnytyksen jälkeen, joten liivisuojia sai olla koko ajan vaihtamassa, eikä ne rintakumit ja maidonkerääjäkään ihan turhia kapistuksia ole...ps.Älä syö namuja kassista ennakkoon =)T: Toffeepallo

    VastaaPoista
  22. Hei,
    Ota mukaan vihko ja kynä,johon voit kirjailla iltaisin sinulle tärkeitä tuntemuksia,joita ei välttämättä muista kotona...=)
    -Rita-

    VastaaPoista
  23. Kiitos vielä kaikille vastanneille. Kiva kuulla omakohtaisia kokemuksia siitä mitä oikeasti tarvitsee mukaan.

    VastaaPoista