tiistai 7. helmikuuta 2012

Täydellinen vaatekaappi?

Tästä aiheesta kirjoittelin jo aikaisemminkin. Täydellisestä vaatekaapista -tai oikeastaan sen sisällöstä jos tarkkoja ollaan. Oma projektini on tosiaan edennyt sen verran, että kaapista on poistettu kaikki turha. Se ikuinen haave olisi, että kaapista löytyisi aina jotain päällepantavaa ja, että olemassaolevasta vaatevalikoimasta olisi helppo koota toimivia yhdistelmiä. Ihan ensimmäisenä kaapista pitäisi löytyä tietyt perusvaatteet. Ohjeita täydellisen  garderobin kokoamiseen on netti pullollaan. Kuitenkin riippuu paljon ihmisestä, hänen työstään, harrastuksistaan ja tyylistään mitä sinne kaappiin oikein kannattaa sulloa. Jäin miettimään itseäni ja mitä perusjuttuja juuri minä kaipaan. Kaapista pitäisi löyty mm. seuraavia.


Alaosat


Ihan ehdottomasti edes yhdet hyvät farkut! Kapeat farkut ovat mielestäni monikäyttöisimmät. Omaan vaatekkaappini kaipaan myös vaaleita housuja -varsinkin kesällä ne pääsevät käyttöön. Lisäksi kaapista tulisi löytyä ainakin yhdet siistimmät suorat housut sekä klassinen kynähame -mustana tottakai. Lopuksi legginsit joita kaapissani pitää aina olla.Perustrikoot


Näitä pitää kaapista löytyä runsaasti! Väreinä suosin valkoista, mustaa ja ruskeaa. Erityisesti GinaTricot:in pitkät topit ovat suosikkejani. Raskausaikanakin alle puettuna antoivat monelle lyhyeksi käyvälle paidalle jatkoikää.
Tunikat
Jos olen koukussa legginseihin niin tottakai kaverina on yleensä tunika. Tunikat ovat ehdottomasti vaatekaappini kulmakiviä.Kauluspaidat

Noh..näitä näin kotiäitinä en suuremmin tarvitse. Töihin palatessa kuuluvat ehdottomasti hankintalistalle. Kaveriksi bleiseri josta saa paitaa ja asusteita vaihtamalla myös rennon asun.NeuleetSuomen talven huomioonottaen ihan ehdottomia. Kaapista pitää löytyä sekä ohuempia siistejä neuleita, että myös paksuja ja lämpimiä pakkaspäivän pelastajia."Pikkumusta"Musta mekko nyt vain kuuluu vaatekaappiin. Piste.


Sellainen oli minun listaukseni. Listaa voisi tietenkin jatkaa vielä kengillä, asusteilla yms. mutta jääkööt ne ehkä toiseen kertaan. Poikkeaako lukijoiden täydellinen vaatekaappi paljon minun versiostani?


5 kommenttia:

 1. hyvältä näyttää! löysin tänään itelleni alennuksesta täydellisen bleiserin jota oon jo kauan etsinyt :D ite viime viikolla tein hurjanvaatekaapin muodon muutoksen, heittämällä pois jätesäkeittäin vaatteita joita ei tule käytettyä ja jotka ovat "ehkä joskus"- listalla :D miehen vaatekaappi kapeni myös puolella kun näytin kaapille vähän nyrkkiä :)pitäs löytää kans jotkus hyvät housut, moni kehunut nyt gina tricotin halppisfarkkutrikoita tai mitä lie, ja ajattelin itsekkin testata! niitä, jotka pyörivät nyt tv:ssä..

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Taidakin ekaa kertaa kommetoida, vaikka ole ollut lukijasi jo jonkin aikaa :)

  Tämä oli todella hyödyllinen postaus. Oma vaatekaappini todella kaipaa päivitystä. Olen 11kk-ikäisen tytön kotiäiti ja siispä omiin vaatteisiin ei ole tullut kiinnitettyä juuri huomiota viime aikoina. Tykkään aika samanlaisista vaatteista kuin sinä. Oma vaatekaappini on tällä hetkellä aika kirjavan kukertava. Lisäksi huomasin, että monet vaatteeni ovat liian "teinimäisiä" eivätkä sovi enää nykymenoon :)

  Tästä inspiroituneena vaatekaappia siivomaan :)


  -Sanna

  VastaaPoista
 3. UNELMAAPUUTALOSSA: H&M:n Slim farkut yllättivät myös positiivisesti. Tosi mukavat päällä!

  -Sanna: Sepä se kun pienen lapsen kanssa ei paljon tule katsottua mitä päälleen pistää. Miehelle juuri totesinkin, että töihinpaluussa odotan sitä, että saa taas pukeutua :) Kiva, että postauksesta oli hyötyä!

  VastaaPoista
 4. Samoilla linjoilla mennään täälläkin. Varsinkin leggarit ja tunika- yhdistelmä on ihan lemppari. Kivaa vastapaino niille tuo hyvin istuvat farkut ja esim. kauluspaita.

  VastaaPoista
 5. Jonanna: Sama lemppariyhdistelmä täälläkin!

  VastaaPoista