keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Mustaa häihin?

Jostain syystä en lämpene ajatukselle siitä, että pukisin tuon kastajaisiin ostamani mekon myös ystävien häihin -kaipaisin jotain juhlavampaa sinne. Toista mekkoa en missään nimessä osta mutta mietin olisiko kauhea etikettivirhe pukea mustaa häihin? Kaapista nimittäin löytyy yksi mekko joka menee edelleen päälle. Se on tämä musta satiinimekko jota pidin miehen kolmikymppisillä.Tarkoitus olisi piristää mustaa pinkillä -jostain syystä muuten erittäin tavallinen väriyhdistelmä minulla juhlissa. Kaveriksi tulisi ainakin pinkki pashmina joka piristäisi asua kummasti. Itsestä kokonaisuus näytti melko kivalta mutta mitäs mieltä te olette? Voiko kesähäihin pukea mielestäsi mustaa?

9 kommenttia:

 1. olen miettinyt ihan samaa ja tulin siihen tulokseen etten missään nimessä haluaisi että kukaan tulisi mustissa mun omiin häihin, joten en halua itsekään mennä mustissa toisten häihin... mutta se on vain oma näkemykseni :)

  VastaaPoista
 2. Morsiamen puvun väri on perinteisesti valkoinen, mutta morsian voi valita itselleen parhaiten sopivan sävyn. Nykyisin morsiamet valitsevat jopa värillisen puvun. Koska valkoinen väri on varattu morsiamelle, vaikka hänen pukunsa ei olisikaan valkoinen, naisvieraiden asun ei tule pukeutua kokovalkoiseen. Naisvieraiden tulisi välttää myös kirkkaan punaista asua, sillä se saattaa vetää liikaa huomiota sekä mustaa asua, joka on surun väri. Lisäksi koska usean morsiamen puku on nykyisin vaalean sävyinen, on naisvieraiden parasta välttää myös vaaleita sävyjä.

  Häihin sopivat asut naisille ovat kevyet jakkupuvut, kotelomekko tai muu juhlamekko. Asuun valitaan pieni asuun sopiva käsilaukku. Etiketin mukaan naisen ei tule juhlia ilman sukkahousuja tai sukkia vaikka olisi kuuma hellepäivä. Kirkkohäissä naisten on kohteliasta peittää käsivartensa vihkitilaisuuden ajaksi esimerkiksi jakulla tai näyttävällä juhlahuivilla. Käsivarret voidaan näyttää vihkitilaisuuden jälkeen ja hääjuhlan aikana.

  Tämä oli siis "virallinen" hääetiketti naisen pukeutumisen osalta, tosin olen itsekin sitämieltä, että musta väri ei ole hyvä valinta. Televisiosta tuli juuri ohjelma yksistä häistä joissa oli vieraat tosipaljon pukeutuneet mustaan, niin täytyy sanoa, että kyllä se näytti tosi oudolta ja synkältä. Joten, minun mielipiteeni on, EI mustaa vaan väriä elämään ;)

  VastaaPoista
 3. mun mielestä, jos asustaa oikein ja esim just pinkillä niin ihan hyvin voi mennä, kokomustaa asukokonaisuutta välttäisin :)

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä, että jos mustaa piristää jollakin kirkkaammalla värillä, niin mikä ettei sovi häihinkin :)

  VastaaPoista
 5. Aika tasaisesti tuntuu jakavan mielipiteitä musta vaate. Minustakaan se ei perinteisesti kuulu häihin. Saattaa olla, että kallistun kuitenkin mustan kannalle ihan vain sen takia, että valinnanvaraa ei kauheasti ole....

  VastaaPoista
 6. täh, mun mielestä voi helposti!! :D
  musta on tyylikäs ja klassinen väri, tosin häihin laittaisin asusteilla väriä tuohon mekkoon, aivan kuten ajattelitkin. aivan hyvä valinta, älä huoli! mekko on suht lyhyt ja hihaton, joten sitä mustaa osaa on aika vähän. mukavia kesähäitä! :)
  ja onnea eilisen merkkipäivän johdosta :)

  VastaaPoista
 7. S: Kiva kuulla, että olet sitä mieltä. Piti ihan itsekkin ruveta tutkimaan etikettiä ja jonkun mukaan vain kokomusta olisi häissä kiellettyjen listalla. Se nyt olisikin aivan liian synkkä.

  VastaaPoista
 8. Tottakai voi! En varmaan kiinnittäisi omissa häissäni edes huomiota, jos jollain olisi mustaa, kunhan ei kokomustissa saavu paikalle :) Pinkki pashmina ja vaikka pinkki rusetti vyötärön seudulle kuulostaa oikein passelilta.

  -tiiu

  VastaaPoista
 9. No tuos tapaukses on ehkä järkevimpi laittaa tuo musta mekko, kun et uutta osta. Kunhan sen tosiaan vaan asustaa värikkäämmäksi. Kuten ylempänä sanoit, et meinaat laittaa pinkin huivin, nii pinkit korkkarit ja pinkki clutch sopis täydellisesti :)

  VastaaPoista