sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Syöttötuolia etsimässä

Nyt kaipaillaan muiden äitien kokemuksia. Mehän emme ole hankkineet K:lle vielä syöttötuolia. Tiistaina käymme 6kk neuvolassa ja toivottavasti saamme istuttamisluvan (siis tottakai K istuu sylissä ym.). Oma terkkamme on melko tarkka tässä istuttamisasiassa ja itsekkin haluan pelata varman päälle kun kerran pienen ihmisen selästä on kysmys. Istuahan K on halunnut jo pitkään ja pitkään myös ähertänyt itsensä istumaan puoli-istuvasta asennosta. Itse ei kuitenkaan osaa vielä istua ilman, että muksahtaa nurin.Minulle itsestään selvyys oli, että hankimme Tripp trapin. Viime hetkellä kuitenkin kuulin, että joillain on kyseinen tuoli jäänyt n. vuoden kohdalla käyttökelvottomaksi kun lapsi ei siihen enää ole mahtunut. Kyseessä tottakai isohko lapsi mutta iso on meidän K:kin. Pikainen keskustelupalstojen vilkaisu toi saman tuloksen -TT uudella babysetillä on melko ahdas. Itse en uskalla tuon pienen jättiläisen kanssa ottaa sitä riskiä, että tuoli jää pieneksi. Harmittaa tosi paljon sillä kyseinen tuoli miellyttää kovasti omaa silmää ja on ennenkaikkea tukeva ja turvallinen.Nyt sitten harkitsemme Brion sit tuolia. Ainakin valmistaja väittää ettei tuolia saa kaatumaan ja tuoli on myös miellyttävän näköinen. Pitkäikäisyydestä plussaa myös. Brion tuolissahan turvakaari on säädettävä ja sen pystyy myös aukaisemaan lasta tuoliin laitettaessa. 


Plussaa myös siitä, että tuoliin saa kiinni tarjottimen. Tripp trapp:iinkin olen tarjottimia nähnyt mutta Suomestahan niitä ei tietenkään saa...


Nyt kaipailisin kokemuksia kyseisestä tuolista -löytyykö? Myös suosituksia muista tuoleista otetaan vastaan. Mielenkiintoista olisi myös kuulla mitä Tripp trapin omistavat ovat tykänneet tuolista? Tuntuuko tuoli ahtaalta? 

20 kommenttia:

 1. Tripp Trapp ehdottomasti. Sitähän voi säätää vaikka miten, en käsitä, miten mennyt jo vuoden ikäiselle pieneksi?? Ehkä eivät ole hoksanneet säätää istuinosaa? Meillä ollut sellainen kahdella lapsella. Huipputukeva, ja ei varmasti kaadu, ja menee isommallakin lapsella, kun ei enää kaarta tarvi, mutta tarvii korkeamman tuolin.

  VastaaPoista
 2. meillä oli ihan perus (vanha ja käytetty)syöttötuoli pumpattavalla pehmusteella, siihen saakka kun poika oli jotain 2 1/2. Itse en näe esim. tarjottimelle mitään tarvetta.. Saman pöydän ääreen vaan opettelemaan syömistä.

  VastaaPoista
 3. Niina: Niin siis saako tuota turvakaarta säädettyä? Siinä siis ongelma, että lapsen on saanut kyllä jotakuinkin mahdutettua istumaan mutta tuolista irti saanti teettää tuskaa. Tuo tt:n kaatumattomuus ja pitkä ikä houkuttavat kovasti.

  lattenainen: Minä ajattelin, että sormiruokailuun ainakin aluksi tarjotin olisi hyvä. Riippuen kyllä tietenkin miten hyvin tuolin saisi pöydän ääreen eli yltääkö lapsi itse ottamaan pöydältä asioita.

  VastaaPoista
 4. mulle ostettiin tripp trap noin 20 vuotta sitten ja vieläkin kun käyn joskus kotoa saatan istua siinä (terkuin 70kilonen) eikä ole miksikään mennyt! ihan paras. Sitten kun itse alan perustamaan perhettä hioututan sen ja maalaan valkoiseksi kun nyt se on tietenkin sen ajan pyökin värinen.

  -jentta

  VastaaPoista
 5. Käykää koeistumassa TrippTrappia, sillähän se selviää. Meillä se on ollut nyt kahdella lapsella, tosin sillä vanhalla vauvaosalla, eikä ongelmia ole ollut. TrippTrapp on toki napakampi kuin muut syöttötuolit, mutta se on vaan ollut hyvä asia, niin lapsi ei ole päässyt kiipeämään pois :)

  Ainoa asia mitä kaipaan on muovisuus :) Aina ei vaan pysty heti ruokailun jälkeen pyyhkimään tuolia ja se on välillä aika epäsiisti kun kaikkiin puukoloihin tarttuu ruokaa. Olisi kiva jos tuoli olisi muovia ja sen voisi kantaa suihkuun pestäväksi :)

  VastaaPoista
 6. Olen kuullut vaan hyvää tuosta Tripp Trappista, vaikka henk. koht kokemusta ei olekaan, mutta sen mä ostaisin ehdottomasti :O)

  VastaaPoista
 7. Meillä on Tripp Trapp ilman muovista vauvaosaa ja tyytyväisiä ollaan oltu, (eli siinä on vain se puinen turvakaari ja kankainen pehmuste). Ja juuri oli kylässä joulukuussa 2 vuotta täyttävä pikkumies (käsitykseni mukaan ikäistään hieman pidempi yksilö) ja hyvin mahtui istumaan siinä ilman, että muutettiin säätöjä.

  VastaaPoista
 8. Meillä on tuo Brion Sit ja ei ole ollut mitään valittamista. Mielestäni säädöt on hyvät, ehkä kaari pienimmilläänkin aika väljä (mutta johtunee siitä, että me emme koskaan kokeneet tarpeelliseksi ostaa pehmusteita, niillä varmasti pienenee juuri sopivasti). Todella tukeva on ollut, istuessaan ei koskaan ole saanut nurin, pari kertaa kylläkin tuoliin kiipeämisvaiheessa, kun yritti jotenkin väärästä kulmasta. Selälle on hyvin tukea, kun selkäosa on vähän korkeampi. Jalkojen alle ei kerry mitään moskaa, kun eivät mene lattiaa pitkin. Oma pöytätaso ei varmaan tärkein juttu ole, mutta eipähän sitten toisaalta tarvitse suojella oikeaa ruokapöytää kolhuilta tai pyyhkiä kaatuneita eväitä pitkin poikin pöydiltä ja lattioilta, koska tuossa näkyisi olevan pieni reunus, joka varmasti kerää hyvin nesteetkin. Voin omasta puolestani suositella.

  VastaaPoista
 9. En osaa sanoa TripTrapeista mitään, mutta meillä on ollut käytössä molemmilla tytöillä Emman easy syöttötuoli.

  Kuva täällä: http://www.huvikumpu.fi/WebRoot/PPO/Shops/16012008-31614/4988/734F/7EC7/2785/FA73/D432/D712/289B/emma_0020_easy_0020_white.jpg

  Maksoi onin 60e valkoisena lastentarvikeliikkeessä. On ollut tosi hyvä ja helppo käyttää. Ei kaadu. Alkuun meillä oli pehmuste tuolissa, kuten tässä http://www.yhteishyva.fi/vapaa-aika_perhe/lapset_kasvatus/vauva_ja_kiinteat_ruoat/fi_FI/ruokailun_valineet/_files/85067943785795741/default/a_syottotuoli.jpg

  Mä en perusta merkeille juurikaan ja toi on ollut mun mielestä ajaton, edullinen ja hyvä ratkaisu. Ja toimii samalla periaatteella kuin nuo kalliimmat. Ulkonäkö tietysti voi jakaa mielipiteitä. :)

  VastaaPoista
 10. Meillä on Tripp Trapp valkoisena ja mustalla muovisella babysetilla; eli tuo kakkoskuvan selkänoja- ja etukaariosa ovat mustaa muovia. Sanoisin, että tässä musta muovi on kätevämpi kuin valkoinen, koska on koko ajan kosketuksessa ruuan kanssa..

  Meidän neiti on kasvanut 1½v-neuvolaan saakka +2-käyrällä ja on tosiaan reippaan kokoinen. Hyvin mahtuu silti nyt 1v7kk tuoliin ja meillä on yhä babyset käytössä. Pehmusteet otimme kyllä muutama kk sitten pois, niiden kanssa tuli ahdasta.

  Sillä tavalla se on napakka, että tyttö ei vielä itse pääse tuolista pois - mikä kylläkin on vaan onni, koska muuten kiipeilee kuin mikäkin marakatti. Yrittää kiivetä tuoliin seisten jalkalaudalla ja nostaen jalkaansa babysetin sisään.

  Käykää koeistumassa Babystylessa niin saat käsityksen koosta. Itse kyllä ison lapsen kanssa suosittelen tuota ja nimenomaan muovista babysettia.

  VastaaPoista
 11. Minä sanoisin, että se ei ole välttämättä ollenkaan huono asia, että istuin on vähän ahdas. Meidän ipana 11 kk nimittäin osaa jo kammeta itsensä tripptrappissa melkein seisomaan istuinosalle... Jos olisi vähän ahtaampi, ei siitä pääsisi nousemaan. Naapurissa 1,5 v pojalla on edelleen käytössä kanssa tuo vauva-osa ja vähän on kuulemma ahdas, mutta mahtuu silti. Mitä väljempi istuinosa, sitä helpompi siitä on temppuilla itsensä pois ;) Tripp Trapp on meillä ja tykkään. Mekin itseasiassa meinattiin tuota Brion tuolia, mutta sitten kun kävin niitä katsomassa, huomasin, että brion tuoli vaikutti jotenkin matalalta. TT on meidän ruokapöytään juuri sopivalla korkeudella ja ei me ainakaan olla tarjottimia kaivattu kertaakaan, pöydän ääressä syödään niinkuin muutkin. Siihenhän sitä kai opetteluvaiheessa tulisi pyrkiäkin. Voin kyllä suositella TT:tä, mutta ei tuo Briokaan varmastikaan huono vaihtoehto ole.

  VastaaPoista
 12. Tännehän on ilmestynyt mukavasti kokemuksia eri tuoleista. Kiitos kaikille viestiä jättäneille. Yhteenvetona todettakoon, että TT:ssä alunperin pidin hyvänä puolena juuri sitä, että lapsi ei helposti pääse riekkumaan siinä. K kun tuntuu olevan melko vilkasta sorttia ja yrittää varmasti tuolista pois heti kun pystyy. Joten jos tuoli ei vain käy liian ahtaaksi niin tuo napakkuus olisi vain plussaa. Pituus minua ei huolestuta -onhan tuoli säädettävä. Enemmän mietin miten meidän poju rupeaa tuota massaa kerämään. Liikkeessä olen vain katsellut tuolia miettien miten poika siihen ährätään. Täytyypä tosiaan käydä sovittamassa sitä jos se kerran babystylessä onnistuu! Näiden kokemusten myötä alan jälleen harkita alkuperäiseen suunnitelmaan paluuta..

  VastaaPoista
 13. Meillä on tripp trapit x 2 ja pois en vaihda. Ja juniori on iso lapsi. Hyvin mahtuu. En tiedä johtuuko siitä koska nuorimmaisen babyset eli se turvakaari on vanhemman perua eli se puinen kaari eikä tuo muovinen mitä nykyää saa. Olemme ostaneet tuolin siis n. 2 v sitten.
  Vanhemmalla on sitten uudempi tuoli puolisenvuotta vanha mutta hänellähän ei kaarta ole käytössä.
  Tykkään kovasti kyllä näistä tuoleista koska eivät keikkaa, vaikka aikamoista vempulointia molemmat harrastaa.

  VastaaPoista
 14. Anttis, mun täytyy sittenkin vähän muokata edellistä kommenttiani! Meillä ei ole enää babysetin muoviselkänojaa vaan pelkkä muovinen etukaari! Se selkänoja otettiin pari kk sitten pois (vähän ennen 1½ ikävuotta) kun setti kävi sen kanssa napakaksi. Nyt ei kuitenkaan mitään ongelmia.

  VastaaPoista
 15. Meillä on TrippaTrapp, ja se on ahdas. Mandi on tosi pienikokoinen, mutta tuoli kävi kaaren kanssa pieneksi aika aikaisin. Halusin meille silloin sen vanhan puisen kaaren ja ostinkin tuolin ja kaaren eri liikkeistä, yhdestä liikkeestä Suomessa vielä löysin vahnan kaaren! Se on siis käsittääkseni tilavampi vaihtoehto kuin tuo uusi muovinen malli. Muuten tuoli on ihana, syöttötuoliksi linjakas ja kaunis ja pitäisihän sen olla pitkäikäinenkin! Saa tosin nähdä tuleeko tuolia myöhemmin käytettyä esim. lastenhuoneen työtuolina...
  Plussaa TT muuten vielä siitä, ettei sen jalkoihin kompastu, toisin kuin monen muun merkkisten syöttisten jalkoihin!

  VastaaPoista
 16. ...siis TrippTrapp, eikä mikään TrippaTrapp :D

  VastaaPoista
 17. Hyypiön elämää: Itse olisin halunnut juuri sen puisen mutta noita löytyy käytettynäkin niin huonosti. Eikä ainakaan valkoisena.

  K: En ole perehtynyt niin tarkkaan tuohon tuoliin mutta luulin, ettei selkänojaa saa erikseen irti. Hyvä tietää, että sillätavoin saa lisätilaa.

  J&M: Minäkin olen käsittänyt, että vanha malli oli tilavampi. Harmittaa kun se mentiin muuttamaan.

  VastaaPoista
 18. Kirjoitin eilen pitkän pätkän triptrap juttua ja sitten tuli joku tiltti ja sinne meni viesti...

  Nyt tyydyn vain kommentoimaan, että on kyllä ihan paras syöttis. Meillä vanhaa mallia ja oli käytössä nyt jo nelivuotiaallamme siihen saakka, kun pikkusisko yksi v. valloitti tuolin itselleen, muutoin olisi jatkanut siinä istumista vaikka kuinka kauan.
  Meidän neiti kekkasi jokin aika sitten nousta seisomaan tuolissa, kyllä, trip trapissakin pääsee näemmä nousemaan seisomaan, ei siis ole niin ahdas sittenkään. Kuulin, että tuoliin oli saatavilla turvavaljaat ja kipitin ne hakemaan hetimmiten ja ovat kyllä ihan paras ostos myöskin, minkäänlaista protestia ei neidiltä niiden käytön suhteen ole tullut, päinvastoin, ojentelee käsiään jo valmiiksi.

  Mitä tulee käytetyn trip trapin ostamiseen, en ole perehtynyt aiheeseen, mutta huono saatavuus käytetyn tuolin kohdalla johtunee siitä, että tuoli on niin pitkään käyttökelpoinen, että niitä ei tarvitse myydä eteenpäin ;)

  Suosittelen ihan ehdottomasti.

  VastaaPoista
 19. Meillä myös Tripp Trapp ja tyytyväinen olen ollut.

  Meidän poika pääsi putoamaan siitä n. 8kk ikäisenä, joten ei se ainakaan siinä vaiheessa vielä ollut liian tiukka(valjaat piti hankkia). En kyllä osaa sanoa miten isompana.
  Itse en kyllä ole huomannut, että turvakaarta saisi mitenkään säädettyä, sillä se kiinnitetään selkänojaan ja istuinosaan, eikä istuinosaa silloin kauheasti voi liikuttaa (en ole kokeillut, mutta luulisin.)

  VastaaPoista
 20. Brion Sit on kyllä hyvä, kauniin mallinen ja todella tukeva. Harkitsin myös TrippTrappia mutta hinta vaan on todella suolainen ja koska Brion tuolissa ominaisuudet ovat ihan samat niin valitsin ilman muuta sen. Tyttö on nyt 1,5 vuotias ja istuu tuolissa ilman turvakaarta, näppärää kun tuolin saa ihan pöydän viereen kiinni niin suurin osa ruostakin menee oikeaan osoitteeseen :) -Niina

  VastaaPoista