perjantai 13. tammikuuta 2012

Kohti toimivaa vaatekaappiaRaskauden jälkeen olen ottanut projektiksi vaatekaapin. Todella paljon vaatetta on lähtenyt kiertoon. Suurin kato on käynyt housuvarastolla sillä housukoko on kasvanut sillä yhdellä numerolla. Samaan syssyyn päätin laittaa kiertoon muutakin kuin liian pienet vaatteet. Olen siitä tyypillinen nainen, että vaatekaappi voi olla täynnä vaatetta mutta ei mitään yhdisteltävää. Hetkenhuumassa ostetut vaatteet jäävät yleensä melko irralliseksi kokonaisuudesta. Projektin lopputulos oli melko hurja. Voin ihan rehellisesti sanoa, että ei varmasit kovin monenlla naisella ole noin tyhjää vaatekaappia! Mieskin totesi, että "ehkä sinun pitäisi lähteä allenuusmyynteihin shoppailemaan". Esimerkiksi pitkiä housuja on kaapista löytynyt tasan yhdet. Legginseillä onkin vedetty eteenpäin miltei se 8kk mitä K:lla on ikää. Pikkuhiljaa alkaa tympäsemään...Toisaalta miltei tyhjä vaatekaappi on melko vapauttava tunne. Ihan yhtä vähän päällepantavaa sieltä löytyi silloinkin kun se pursusi yli äyräiden -nyt vain ne harvat vaatakappaleet ovat kaikki mieluisia ja keskenään yhdisteltäviä.

Nyt olen pikkuhiljaa alkanut täydentää tyhjyyttä ammottavaa kaappia. Ilokseni olen huomannut, että pystyn ohittamaan ne kivat vaatteet. Eli siis juuri sellaiset heräteostokset jotka eivät toimi nykyisen vaatevarastoni kanssa. Koska kaapista puuttuu perusvaatteita niin juuri niitä nyt metsästetään. Viime aikojen ostoslistalta on löytynyt esimerkiksi seuraavia juttuja:


Pyrin siihen, ettei vaatekaappi enää pääse siihen ylitsepursuavaan tilaan. Haluaisin kaapista löytyvän helposti yhdisteltäviä perusjuttuja. Näin kaapista pitäisi aina löytyä jotain päällepantavaa. Joitain erikoisempia juttuja voi hankkia sitten kun peruspuvusto toimii. Toivottavasti pystyn jatkossakin hillitsemään vaatehamstrausta ja projekti vaatekaappi etenee halutulla tavalla. 


Mites lukijat? Harkitsetteko ostoksianne vai löytyykö teistä samanlaista hamstraajan vikaa kuin minustakin?

8 kommenttia:

 1. Mulla aivan sama juttu!!!! Suurinpiirtein kaikki vaatteet menneet kierrätykseen, enkä ole kaivannut edes niitä aikaisemmin "rakkaimpia" vaatekaappeja. Heräteostokset on ihan minimissään. Tuossa toissapäivänä ostin yhdet turkoosit farkut, mutta sovituksen ja mietinnän kautta ne päätyivät kaappiini. Myöskään hinta ei kirpaissut, 10 euroa, ja farkut tuovat vähän särmää muuten niin neutraaliin, uuteen kaappiini. Jostain syystä raskauden ja lapsen myötä sitä on oppinut tuntemaan itsensä paljon paremmin, ja olen vihdoin löytänyt sen oman vaatetyylini. Aikaisemmin vain haahuilin vaatekaupoissa ostamassa "jotain kivaa", mikä oikeastaan aina jäi käyttämättä.

  VastaaPoista
 2. Ai niin, suurin syy vaatekaapin uudistukselle löytyi pikkuvauva-aikana, kun ei jäänyt aikaa itsensä ehostamiseen, mutta ei kuitenkaan halunnut lähteä ulos rönttövaatteissa. Piti kaivaa koko vaatekaappia KAUAN ennenkuin sieltä löytyi jotain siihen hetkeen sopivaa, ja aikaa kului ihan tuhottomasti, kun piti vielä vauvan päälle pukea, syöttää, meikata, laittaa hiukset... Nyt voin vain mennä kaapille, ottaa sieltä ns. jotkut vaatteet, ja aina kuitenkin olla siististi pukeutunut. Aikaa menee entisen 45 minuutin sijaan korkeintaan 5 minuuttia!!

  VastaaPoista
 3. Olipa inspiroivaa! Mä haaveilen "tyhjästä" vaatekaapista. Aika hyvin olen houkutuksissakin ottanut huomioon yhdisteltävyyden. Nykyään, kun käytän vain niitä legginssejä. En malta odottaa sopivaa hetkeä kun on aikaa ja inspiraatiota, että pääsen viskomaan vaatteita jätesäkkiin. :)

  VastaaPoista
 4. Mickey: Tuossa on pointtia! Lapsen kanssa ei todellakaan ole aikaa miettiä tuntitolkulla niitä vaatteita ja vaatekaapista on löydyttävä nopeasti jotain joka näyttää inhinmilliseltä. Aivan liian usein näyttää ihan räjähtäneeltä :D

  Inanaa: Vaatekaapin tyhjennys on kyllä melko vapauttavaa!

  VastaaPoista
 5. Mun vaatekaapin siivous on aina ihan toivotonta... Siivoan toki sieltä ensin ne huonot/kulahtaneet/pienet pois. Sitten pitäisi alkaa karsimaan sellaisia, joita ei tuu käytettyä ja jotenkin kummasti ne melkeen aina vaan päätyy takasin sinne kaapin perälle eikä niitä tuu ikinä käytettyä. Ei vissiin pitäisi suhtautua niin tunteella joihinkin vaatteisiin. :D

  VastaaPoista
 6. Aivan tutulta kuulostaa :) Ja kun sieltä kaapista ei löydy koskaan mitään sopivaa!!! Imetystopit on mulla tällä hetkellä vielä kovasa käytössä... mutta vähän jo kyllästyttää samat vaatteet. Ja sillä kaapissa on tosiaankin muutamat parit housuja jotka on käyny kahden pienen lapsen myötä pieneksi, jotenkin niistä on vaan niin vaikee luopua... mikä siihen neuvoksi? Kiitos inspiroivasta postauksesta!

  VastaaPoista
 7. Voi kumpa mäkin uskaltaisin tehdä noin! Kaikki vähänkin epäilyttävä kiertoon vaan ja sitten suunnitelmallisesti uusia perusjuttuja tilalle. No, ehkä kevät tuo tullessaan innostuksen siihenkin puuhaan :)

  VastaaPoista
 8. Uma: Itse toimin samalla tapaa ennen. Piti ilmeisesti totaallisesti hermostua vaatekaappiin ennenkuin opin :)

  Hanna: Juuri tuo harmitti -kaappi täynnä vaatetta mutta ei mitään päällepantavaa!

  Pellavaunelmia: Rohkeasti vain kaapin kimppuun! Voin taata, että turhasta luopuminen on vapauttavaa vaikka se ensin kirpaiseekin.

  VastaaPoista