torstai 26. tammikuuta 2012

Turvaistuin

Joskus taannoin mainitsin täälläkin turvaistuimen hankinnasta. Silloin minua pyydettiin kertomaan mihin istuimeen lopulta päädymme. Tähän asti K on matkustanut kaukalossa mutta nyt viimein oli pakko vaihtaa istuimeen. K alkaa olla jo niin pitkä, että pää tulee ihan kohta kaukalosta yli. Toppavaatteissa kaukalossa alkoi olla melko ahdasta ja viimepäivinä K protestoikin kovasti kaukaloon joutumista. Eipä se auttanut kun hankkia viimein se istuin. Melkoinen homma olikin sen oikean istuimen valinta. Viikkojen ajan tutkin eri turvaistuimia, katsoin törmäystestejä (ahdistavia!) ja keskustelin muiden äitien kanssa. Lopulta meille kotiutui tämä:


Eli HTS BeSafe Izi Combi. Tämä oli yksinkertaisesti ainut istuin joka vakuutti minut. Valintaan vaikutti vain ja ainoastaan istuimen turvallisuus -käyttömukavuuteen en suuremmin perehtynyt.
Vaatimuksena oli ehdottomasti se, että istuimen sai asennettua selkä menosuuntaan. Yllätyin miten pieneksi tuo vaatimus rajasi valikoiman. Lastentarvikeliikkeessä todettiinkin, että kyseisten istuimien markkinat nyt ovat vain melko pinet -oikeastaan vain pohjoismaissa lapsi matkustaa selkä menosuuntaan.


Käyttökokemuksia ei vielä kauheasti ole. Menee kyllä varmaan tovi ennenkuin istuimen käyttöön tottuu. Turvakaukalon käyttö kun oli vain niin helppoa! Tuntuu myös kummalta, että meillä on jo niin iso poika ettei kaukalossa enää mahdu matkustamaan. Niin se aika kuluu...


Löytyykö muilta samaista istuinta? Mitä olette tykänneet?

13 kommenttia:

 1. Meillä on sama istuin ollut käytössä nyt reilut 3kk. Minä halusin myös ehdottamasti sellaisen jonka saa selkä menosuuntaan. Vaikka nykyisin tosiaan tuntuu olevan suuntaus niihin kasvot menosuuntaan-istuimiin. Jokainen myyjä tietysti kehui omaa malliaan parhaaksi ja turvallisimmaksi, mutta minäkin vakuutuin eniten tästä istuimesta ja sen turvallisuudesta.
  Tosi tyytyväisiä ollaan oltu istuimeen, mitään valittamista ei ole :)

  VastaaPoista
 2. Meillä pojalla 1v just tämä sama istuinmalli. Puolen vuoden iässä otettiin käyttöön kun alkoi olla toppavatteiden kanssa niin ahdas kaukalo. Ja voi sanoa että tyytyväisiä ollaan oltu. Eihän tuota viitsi irti ottaa kovin usein, kun on varsinkin selkä menosuuntaan hankalampi asentaa, mutta ei ole ollut tarvettakaan irroittaa. Vuoden iässä siirryttiin käyttämään kasvot menosuuntaan.

  Hyvää tuossa on ollut se kaltevuuden säätö pienellä varsinkin ja nyt vähän isommalla on kiva kun näkee autosta ulos, koska lapsi istuu tuossa vähän ylempänä kuin normaalissa turvaistuimessa.

  VastaaPoista
 3. Peikkotytön äiti: Sääli, että näitä selkä menosuuntaan istuimia on niin vähän markkinoilla.

  Ulla: Melko työläs asennettava kyllä (mitä siis sivusta seurasin). Ei tuota huvikseen autosta irrota! Meitä myyjä vielä ohjeisti asentamaan istuimen ensimmäisellä kerralla kahteen kertaan. Joku tovi vierähti..

  VastaaPoista
 4. Meillä on saman merkkinen istuin, mutta kasvot menosuuntan asennettava. Lapsi oli jo sen verran vaativa niillä harvoilla automatkoilla, ettei muuta vaihtoehtoa ollut. Olemme olleet tosi tyytyväisiä istuimeen.

  LV

  VastaaPoista
 5. Turvaistuin on varmaan maailman surullisin.
  6kk sitten, kun kotiutimme pienen Eelin ja laitoimme hänet turvaistuimeen, oli turvaistuin niin kamalan pelottavan näköinen, kun pieni keskonen oli sen kyydissä. Nyt kun ajattelee, Eeli oli kamalan hento, pikkuinen. Suurissa vaatteissa ja suuressa istuimessa astui ulkoilmaan ensimmäistä kertaa.
  Ja nyt jalat tulevat reippaasti yli istuimesta! Alkutilanteessa vyö, jonka piti olla nivusissa, peitti pojan reiden kokonaan. Niin pieni hää oli. Ja nyt jo noin iso poika.

  VastaaPoista
 6. Moikka
  meillä on myös kyseisen merkin istuin. Otettiin käyttöön kun tyttö oli noin 11kk vanha ja nyt on 1,6kk istuu edelleen selkä menosuuntaan ja tykkää istuimesta. Kohta olisi tarkoitus vaihtaa kasvot meno suuntaan,koska jalat alkavat kohta ottamaan autonistuimen selkänojaan kiinni. Hyvän istuimen siis hankit. Lapsen turvallisuus ennen kaikkea! -Suvi-

  VastaaPoista
 7. Heippa!

  Itse haluaisin kanssa selkä menosuuntaan olevan istuimen. Sen hankinta tulee ajankohtaiseksi viim. kesällä. Saako tuota istuinta myös sitten kasvot menosuuntaan?
  Uskaltaakos hintaa tiedustella? :) Kiitos vastauksista..

  VastaaPoista
 8. Varmasti erittäin hyvä valinta! Ja vielä todella tyylikkään näköinen istuin. Hinta kiinnostaa minuakin... Turvallisuutta ei voi koskaan mitata rahassa, mutta maksoi varmaan vähintään mansikoita?

  VastaaPoista
 9. LV: Saas nähdä miten meidän K tässä viihtyy. Kaukalossa alkaa ainakin kamala mekastus.

  Mickey: Voih..voin kuvitella miten pieneltä Eeli on näyttänyt. Kun tuntu K:kin vaikka oli täysiaikainen ja iso poika.

  -Suvi-: Minä olenkin miettinyt onkohan lapselle miten epämukavaa se jos jalat tulevat yli istuimesta ja osuvat auton istuimeen. Turvallisuuteenhan jalkojen yli tuleminen ei vaikuta.

  Henna: Saa kyllä. Haluttiin tosiaan myös se mahdollisuus. Hintahan tällä on oman mittapuun mukaan tosi suolainen -450e tuo vöillä kiinnitettävä versio. Isofix maksanee enemmän?

  piia: Todellakin -kuten tuossa ylempänä totesin. Mutta ajateltiin se niin, että tämä on se juttu johon meillä panostetaan. Monesta muusta jutusta voi sitten pihistää.

  VastaaPoista
 10. Me ostettiin Villelle kanssa ihan sama istuin. Jotenkin muuten hassua, mä oon aina pitäny K:ta ihan jättivauvana, mutta Ville oli kuukausi sitten 5 kk -neuvolassa jo 70,1 cm ja 7660 g :D Ja tosiaan jo niin pitkä, että meidän on kohta vaihdettava myös istuimeen...

  VastaaPoista
 11. Meillä on ollut vuoden verran käytössä tuo istuin, nyt 90cm pitkällä lapsella ja jalata ottaa kyllä takapenkkiin kiinni, mutta ei sitä valittele yhtään eikä näytä epämukavalta, jatkakoon siis edelleen selkä menosuuntaan. Ainoa huono puoli on ollut vöiden kiertyminen ajan saatossa, se vaikuttaa vöiden kiristykseen eli vyöt menevät jumiin ja kiristys-löysytys -nappi ei toimi. Viime aikoina on tapahtunut vähän liiankin usein, meinaa välillä käpy palaa sen takia. Oiskohan vyöt sen verran käytössä nyt pehmentyneet, että menevät kierteelle helpommin. Mutta muutoin oikein hyvä istuin ja lapsikin tykkää.

  VastaaPoista
 12. MinsQ: Kuten toisaalla todettiin, niin nämä meidän pojat ovat näköjään melko samaa kokoluokkaa pituutensa suhteen. Teillä siis tosiaankin on tämä istuimeen siirto edessä kohtapuoliin :D Hauska nähdä miten tuo poikien pituuskasvu jatkuu vauvavuoden jälkeen.

  Anonyymi: No höh..tosi tympeää jos joutuu leikkimään vöiden kanssa vielä ekstraa. Minusta vöiden kiristäminen (olen ehkä ylihyseerinen sopivan kireyden suhteen) on melko haastavaa muutenkin joten ei siihen mitään kierteitä kaivattaisi.

  VastaaPoista
 13. Meillä on tämä sama istuin ollut vuoden käytössä ja tyytyväisiä ollaan. Tyttö pystyi matkustaa kaukalossa vuoden ikäiseksi saakka (ollut aina todella siro). Nyt hän on siis vajaa 90 cm pitkä ja jalat ottavat jonkin verran penkkiin kiinni mutta ei haittaa ja aiomme kyllä käyttää koko tuon turvaistuimen käyttöiän sitä selkä menosuuntaan.

  Teemme varmaan vaihdon sitten kun pikkuveli siirtyy kaukalosta pois niin, että pikkuveli saa tämän ja tytölle ostetaan 25 kiloon saakka menevä istuin, selkä menosuuntaan myös sekin. Tarkoitus olisi pitää lapset niin päin ainakin 4 v saakka.

  VastaaPoista