maanantai 14. toukokuuta 2012

Olohuoneen muutos

Kerroinkin tuossa taannoin, että olohuone/ruokailutilamme on sen verran pieni ettei huonekalujen paikkaa pysty vaihtamaan. Jokaisen huonekalun paikka oli tarkkaan mitattu jo rakennusvaiheessa. Tylsää se on kuitenkin katsella samaa järjestystä vuodesta toiseen. Niinpä viikonloppuna aloimme miettimään mitä tilanteelle voisi tehdä. Ajatuksissa oli yksi ratkaisu joka sitten osoittautui liian hankalaksi. Pettyneenä totesin, että kalusteet on siirrettävä vanhoille paikoilleen. Mies kuitenkin ehdotti, että kokeilisimme vielä ruokapöytää ikkunan eteen. Olin aina ajatellut, ettei ratkaisu toimi matalien ikkunoiden takia. Mutta kun kerran tavaroita siirreltiin niin samahan se oli kokeilla.Ja sehän toimi yllättävän hyvin! Ruokapöytäkään ei näytä ihan niin synkältä kun sitä ei olla sijoitettu kodin pimeimpään nurkkaan. Kyllä minä siitä silti valkoisen vielä haluan...
Ja hei! Meillä on kulku terassille! Tuo oven edusta oli melko tukossa aikaisemmin koska tällä seinällä sijaitsi tv-taso.
Muutama juttu vaatii vielä pohdintaa. Esimerkiksi tuo matottomuus. Olohuoneeseen oli tarkoitus hankkia valkoinen ryijymatto mutta nyt en tiedä miten mattoja tuohon tilaan sijoittaisi. Inhoan pienien mattojen sirottelua ympäriinsä ja esimerkiksi ruokapöydän alle en missään nimessä halua mattoa. Eikä tuollaisen sottapyttytaaperon kanssa mitään mattoa pöydän alle voi laittaakkaan...Sisustustarra on myös nyt väärässä kohdin televisioon nähden. Arvatkaa häiritseekö tuo pikkutarkkaa miestäni! Lisäksi tila tarvitsee viimeistään syksyllä lisää valaistusta. Sohvan päälle mietin valaisinta mutta en osaa olenkaan ajatella minkälaista..

Mutta näissä merkeissä siis sujui meidän viikonloppumme.

10 kommenttia:

 1. Wau. Upelta näyttää to teidän sisutus. En tiedä miten päin nuo huonekalut ennen olivat mutta hyvältä näyttää näin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vanhaa järjestystä näkyy esimerkiksi näissä postauksissa: http://mansikkapaikastavasemmalle2.blogspot.com/2012/03/pinkkia-olohuoneeseen.html sekä http://mansikkapaikastavasemmalle2.blogspot.com/2012/02/kuvakulma.html ja http://mansikkapaikastavasemmalle2.blogspot.com/2012/01/olohuone.html

   Poista
 2. Tosi kiva muutos. Ja kiva kun ruokapöytä on nyt ikkunan edessä. Meillä ainakin aina tulee tiirailtua ulos syödessä ja se on meidän muksujen mielestä mahtavaa hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on kyllä mukavempi tuijotella ulos syödessä :)

   Poista
 3. Kiva muutos! Mun mielestä on tosi hyvä idea laittaa tuo ruokapöytä ikkunan eteen, varmasti K:kin viihtyy paremmin syödessä kun voi samalla katsella ulos? Voin kyllä suositella sellaista karvalankamattoa/ryijymattoa, miksi niitä nyt sitten sanotaankaan. Sellainen matto antaa aika paljon anteeksi, kun liat ja sotkut hukkuu hyvin hapsujen sekaan ;) Ja vielä kun käsittelee sen ensin sellaisella matoille tarkoitetuilla aineella, niin liat lähtee aika hyvin irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen K käänteli päätä aina ikkunan suuntaan. Vähän helpottaa asiaa vaikka tottakai nyt sieltä selän takaa löytyy jotain supermielenkiintoista! Meillä K osittain sormiruokailee joten mikään matto ei taida kestää sitä sotkun määrää joka meillä päivittäin syntyy :D Muualle kuin pöydän alle haluaisin juuri tuollaisen maton.

   Poista
 4. Hyvä muutos!:)

  Piia

  VastaaPoista
 5. Avaran näköistä ja ihanan valoisaa! Kävinkin lukemassa useamman vanhemman postauksen nyt kerralla ja jäin miettimään, että mistä vappuna käyttämäsi punainen kukkatoppi on ostettu? Jotakin vastaavaa tarvitsisin itsekin ja mietin, että vieläköhän niitä mahtaa olla jossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimman osan vuodesta olohuone on melko pimeähkö. Mutta tuo uusi järjestys vähän helpottaa tilannetta. Toppi on h&m:n ja hetki sitten verkkokaupasta ostettu. Joten todennäköisesti niitä vielä löytyy! :)

   Poista