keskiviikko 3. elokuuta 2011

Mitä Turussa?

Löytyykö lukijoideni joukosta Turkulaisia? Tai muuten vain kaupunkia tuntevia? Mitä lyhyellä (reilu vuorokauden) reissulla Turussa kannattaa tehdä? Siis sellaista nähtävää tai tehtävää joka onnistuu vauvan kanssa? Entäs ravintolasuosituksia? Hakusessa lapsiystävällinen ravintola johon mahtuisi vaunujen kanssa.


11 kommenttia:

 1. Paniini ja Blankko ovat todella hyviä ravintoloja Turussa. Molemmat sijaitsevat jokirannan läheisyydessä ja ovat lapsiystävällisiä :)

  VastaaPoista
 2. Tuota joenrantaa Tuomiokirkon läheisyydessä on mukava kävellä ja Tuomiokirkolta katsoen oikealla puolella jokea on pari tosi kivaa kahvilaa (anteeksi, en muista kahvilan nimeä, koska siitä on jo monta vuotta, kun Turussa asuin). Jos pidät museoista, vasemmalla puolella jokea on Aboa Vetus ja Ars Nova, joka on mielenkiintoinen museo. Oikealla puolella kävelymatkan päässä on Kauppatori, ja tietysti Turussa kivaa on jokilaivat. Jos ehditte, Turun Linna on tietysti hieno paikka, mutta se on vähän kauempana keskustasta - muuten, tuossa keskustan alueessa on kivaa se, että kaikki on kävelymatkan päässä.

  VastaaPoista
 3. Anna: Kiitos vinkeistä! Tutun linna on näkemättä ja kokematta mutta tunnostaisi näin äkkiseltään, ettei siellä vierailu onnistu vaunujen kanssa?

  VastaaPoista
 4. Anttis, olet oikeassa - tosiaan se linna saattaa olla hankala kulkea vaunujen kanssa, koska siellä on aika paljon rappusia. Aboa Vetus on ehkä parempi vaihtoehto vauvan kanssa.

  VastaaPoista
 5. Anna: Näin ajattelinkin. Harmi. Mutta tuota Aboa Vetus:ta täytyy harkita! :)

  VastaaPoista
 6. Mä en suosittele Aboa Vetusta lainkaan. Vaikka Turun historiaa käydäänkin läpi, on turkulaisena se mielestäni aika turha museo. Tai itse odotin jotakin erilaisempaa. Tuomiokirkko (onkos peräti Suomen vanhin kirkko!) on puolestaan vierailemisen arvoinen, samaten Turun linna on hieno, mutta tosiaan vaunujen kanssa varmaan hieman hankalaa..

  Yhden päivän vierailulle joenranta avaa ei paikkakuntalaiselle ihan varmasti sen, mikä rantabulevardissa turkulaisia oikein viehättää. Kävelkää Suomen Joutsenelle asti, matkanvarrella on ripoteltuna hieman kulttuuuria, menkää förillä yli... Lounaspaikkoja (myös terassimahdollisuudella) löytyy mukavasti ympäri joenvartta!

  VastaaPoista
 7. Avelina: Minäkin luulen, että tuo rantaa pitkin kävely on se juttu. Hotellikin sijaitsee onneksi siinä ihan kulmilla. Kiitoksia sinullekkin vinkeistä :)

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Suosittelen myös käyntiä Vähätorilla (Linnankatu, Tuomiokirkon pää). Torilla on pieniä ravintoloita ja erilaisia sisustusliikeitä jotka kannattaa käydä kurkkaamassa =)

  VastaaPoista
 9. Minna: Kuulostaa hyvältä -varsinkin ne sisustusliikkeet ;)

  VastaaPoista
 10. Mamin lounas Vähätorilla on paras! Saat gourmet-ruokaa edullisen lounaan hinnalla. Vaunut mahtuvat terassille. Paras kahvila on Cafe Art, mutta hauska erilainen on Bossaliina Maariankadulla. Kirjasto upea. sekin siinä Vähätorilla. Ylipäänsä jokiranta paikka jossa voi viettää aurinkoisen kesäpvän!

  VastaaPoista