tiistai 25. lokakuuta 2011

K:n kuulumisia

Mitäs K:lle kuuluu?


K on nyt 5kk ikäinen. Aika menee niin nopeaan! Kokoajan opitaan uutta ja poika on päivä päivältä isomman pojan oloinen. K on nykyään melkoinen ilopilleri -nauraa käkättää minkä jaksaa. Välillä varsinkin väsyneenä saattaa naureskella yksinään vaikka vain seinää tuijottaen. Tarve liikkua on hirmuinen. Massullaan alkaa armoton vispaaminen ja eteenpäin yritys. Sopivalla alustalla jalatkin saadan pepun alle mutta poski laahaa maata samalla kun K yrittää saada jaloilla vauhtia. Saa nähdä milloin poika hoksaa liikkeellepääsyn salat. Sen jälkeen äiti on takuuvarmasti täystyöllistetty -sen verran eläväinen tämä kaveri on!
K:n neuvolassakin hämmennystä herättänyt pituuskasvu on nyt talttunut. Viimeisen kuukauden aikana pituttaa ei ollut äidin yllätykseksi tullut yhtään! K on nyt siis 70cm pitkä eli melko pitkänhuiskea siltikin. Kaukalo ja vaunukoppa alkavat kohta käydä pieneksi. Kuumeisesti olenkin selannut testituloksia ja keskustelupalstoja ja yrittänyt löytää hyvän (ja siis ennenkaikkea turvallisen) turvaistuimen. Vinkkejä saa antaa!
K on syönyt soseita jo reilun kuukauden. Viikon päivät on maisteltu puuroakin. K hoksasi heti mistä on kyse eikä ole turhan kranttu ruuan suhteen. Äiti raukka ei ehdi lappaa ruokaa sitä tahtia suuhun kuin poika haluaisi. Hyvä, että toistaiseksi vielä näin. Ranttuilla ehtii vanhempanakin.
Pieniä murheitakin on mahtunut viime viikkoihin. Taannoin pyörähdettiin lastenlääkärin juttusilla K:n ihottuman takia. Posket ovat punoittaneet jo pienestä pitäen mutta veriseksi ja kutiavaksi muuttunut iho sai äidin säikähtämään. Atooppista ihottumaahan se vain on ja kortisonivoidetta tulee jatkossa meidän perheessä kulumaan runsain mitoin. Myös pientä yliherkkyyttä joillekkin ruoka-aineille on huomattu. Taisi käydä niinkuin pelkäsinkin ja poika on allerginen tapaus kuten minäkin. Kutiava iho on aiheuttanut myös melko levottomia öitä ja äiti kärsii pienoisesta univajeesta tällä hetkellä.Rytmi K:lla on edelleen hieman hassu -yöunia nukutaan kuudesta kuuteen. Kellojensiirron myötä tämä tarkottaisi viidestä viiteen. Neuvolan ohjeistuksen mukaan yritetäänkin rytmiä hieman muokata.Muutoin arki sujuu melko leppoisaan tahtiin. K on ainakin omasta mielestäni suhteellisen helppo tapaus. Sellainen pieni iloinen höpöttäjä -äidin oma muru.

9 kommenttia:

 1. Meillä olis kanssa edessä turvaistuimen osto. Neiti on 7,5kk ja alkaa käymään kaukalo pieneksi, kohta tulee pää laidan yli. Itse ostan Britaxin Two-way eliten, samanlainen istuin löytyy myös keskimmäiseltä. Turvaistuin viidakko on ihan hirmuinen, tsemppiä vaan ja toivottavasti löydätte mieluistan istuimen! Ps. Kerro meillekin, minkä ostatte ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä Lilja on 8kk ja innolla odotan että saan tytön pois kaukalosta. Meillä on odottamassa esikoisen Britaxin multitech. Se oli pari vuotta sitten testivoittaja ja hyvä on ollut. Multitechin alaraja on 9kg, joten joudutaan vielä 1,5kg keräämään painoa lisää.

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea kuulumisia! Turvaistuimia on tosiaan markkinoilla pilvin pimein. Hintaerotkin ovat hirmuisia. Meillä tuo on kans kohta ajankohtainen hankinta. Käytettynäkinhän niitä saa, mutta jotenkin tuntuu, että uusi on turvallisempi ja varmempi valinta. Kiva että K:lle maistuu soseet hyvin. Mua kans mietityttää nuo allergia/atopia asiat. Oon itse myös atoopikko ja viime viikolla huomasin pojalla pari kuivaa läiskää jalkataipeissa... onneksi nykyään on hyviä voiteita ja enemmän tietoa, kuin omassa lapsuudessani. Tsemppiä yövalvomisiin!

  VastaaPoista
 4. Kiva lukea K:n kuulumisia! Turvaistuinviidakko on ihan hirmuinen. Yhdessä testissä menestyy yks ja toisessa toinen. Pahin tilanne on siinä vaiheessa, kun toisen testin menestyjä onkin surkea sitten siinä toisessa.. Mun mielestä turvakaukalo oli helppo valita, seuraava istuin ei niinkään. Ihan kuin ne kaikki olis jotenkin huonoja.. Meillä oleva Gracon istuin oli jonkun testin voittaja ja sitten vähän ajan päästä se sai surkeat arvosanat sen takia, että sen voi kuulemma kiinnittää helposti väärin. Törmäystesteissä taas tulokset oli hyvät. Jotenkin suodattavin lasein niitä testien tuloksia kannattaa lukea. Tuon Gracon istuimen turvallisuus on siis sen kiinnittäjästä kiinni. Jos vanhemmat opettelee laittamaan sen oikein kiinni niin se on oikeasti hyvä istuin, sillä törmäystestien tulokset oli hyvät. Hankalaa, inhottavaa ja vaikeaa tuo turvaistuimen valinta kyllä on.. Sitä kun haluaisi valita lapselleen sen ehdottomasti parhaimman eikä jotain melkein hyvää. Turvavyöistuimista sitten taas ne parhaimmat erottuu selkeästi, joten sitten taas valinta helpottui kummasti :)

  Ei muuta kuin energiaa viidakkoon!

  VastaaPoista
 5. Samanlaisia juttuja kuin meidänkin 6kk -pojalla. :) Rupesi hymyilyttämään tuo "väsyneenä naureskelu", nimittäin meidän poju harrastaa ihan samaa! Kummallista, että väsähtäneenä alkaa naurattaa ihan tyhmätkin asiat! Ihania ne on! <3 Turvaistuinasioita meidänkin pitäisi alkaa miettimään, sillä ollaan jo "myyty" meidän turvakaukalo joka tullaan hakemaan pois joulukuun alussa. Esikoisella istuimena on KIDDY:n comfort pro, mikä on ollut tosi hyvä! En tiedä ostetaanko pikkuveikalle sitten samanlainen.. Molemmat kun on täysin turvaistuinikäisiä - vielä pitkään! :)

  VastaaPoista
 6. Ihana K, samiksessa bodyssa meidän T:n kanssa ;) (viim. kuva) Harmillisia nuo allergia-asiat, toivottavasti ei tule vaikeita allergioita, jos nyt jotain on jo. Turvaistuimesta; Me ostettiin Cybexin Pallas, oli autoliiton testivoittaja. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä, on helppo ja menee ipanalla tosi pitkään, niin kauan kuin ylimääräistä istuinta yleensä tarvitsee käyttää. Siinä on edessä sellainen turvapalkki, siihen on turvavyö tosi helppo pujottaa. Tosin jos kyseessä on pulskempi vauveli, voi se palkki alkaa tuntua aika pian ahdistavalta. Sitäkin pystyy kyllä säätämään. Istuinviidakko on tosiaan melkoinen, me ehkä vähän laiskasti jaksettiin niihin tutustua, ostettiin suoraan testivoittaja turvallisuudessa ;) Ja kun ei aikasempaa kokemusta ole, niin on tosiaan hankala valita. Kerro sit mihin päädyitte.

  VastaaPoista
 7. Ite voin omasta kokemuksesta sanoa, että oli merkki mikä tahansa, niin pienen lapsen kohdalla tärkeintä on hyvä pään tuki. Siis , että pää ei repsota, kun lapsi nukkuu. Meijän tyttöpirpana tais siirtyy turvaistuimeen n. 6,5 kk. iässä. Monet matkat olin takapenkillä ja pidin tytön päätä ylhäällä, kun hän nukkui. Jotenkin vaan se tuntui äidistä pahalta, saako se henkee yms. mietteet kävi mielessä. Elikkä pään tuki ei kannata olla liian avoimen veen mallinen. T: Toffeepallo

  VastaaPoista
 8. Ihana K <3

  Tsemppiä yliherkkyyksien kanssa! Moniallergikon äitinä tiedän, mitä käyt läpi :/

  VastaaPoista
 9. Voi peba nuita allergioita =( itsekkin niistä kärsin ja pienenä oli kauheet ihottumat. Nyt on pojalle alkanut ilmestyyn punaisia läiskiä jalkoihin, onko lie ilmojen viilentymisellä osuutta asiaan. Me ostettiin poitsulle istuin Hobby Hallista (osamaksu, köyhän pelastus, jeee) Concorde Ultimax ja on kyl ollu tosi hyvä. Poitsu on nyt 14kk ja istuu jo kasvot menosuuntaan kun ei enää mahtunut istumaan jalat suorassa toisin päin. Tuo istuin sopii 0kg alkaen oliko se johonkin reiluun 30kg, meillä oli ekana Brion Primo-kaukalo ja kun siitä vaihdettiin pois niin johan matkustaminen alkoi sujumaan! Concorde oli kans saanu ihan hyvät arvosanat siinä testissä, mikä-se-nyt-olikaan nimeltään. =)

  VastaaPoista