sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Vaatteita isoille lapsille?


Selailin tuossa nettikauppojen lastevaatevalintaa ja tajusin, että vauvanvaatteethan loppuvat monella merkillä jo kokoon 86. K ei ole vielä viittä kuukauttakaan mutta bodyistä iso osa on jo kokoa 80. Äitinsä lyhyet kintut on poika kuitenkin perinyt ja housuissa mennään kokoa pienemmissä. Pituuskasvu alkaa varmasti pikkuhiljaa tasoitttumaan ja tuolla nykyisellä koolla pärjätään varmaan tällä kertaa pidempään kuin kuukausi mutta kuitenkin -seuraavaksi on luvassa tuo koko 86. Entäs sitten? En uskokkaan, että sillä koolla esim. vuosikkaaksi asti pärjättäisiin. Body olisi kuitenkin vielä konttaavalle ja kävelyä harjoittelevallekkin ihan ehdoton asu -paidat kun nousevat helposti korviin ja maha loistaa paljaana. Mistä siis löytyisi vielä ihan rehellisiä vauvanvaatteita isommassa koossa? Varsinkin noita bodyja kaipailisin tuolle hujopille. Nyt ottaisin mielellään vastaan vinkkejä ja linkkejä ostopaikkoihin. 

10 kommenttia:

 1. Lindexillä on bodyja kokoon 92 cm asti. Myös Tutta-merkin bodykoko 92 cm on aika reilu. Gymboreella bodyjen suurin koko on 3T eli sekin menee meillä hyvin yli kaksivuotiaalle.

  VastaaPoista
 2. Tai sit pitää laittaa täti ompelemaan...

  VastaaPoista
 3. Ittelläni ei ole ollut käytössä, mutta olen kuullut että bodyihin on saatavilla jostain (en tosin tiedä mistä, jostain "eko kaupoista"?) sellaisia JATKOPALOJA! Siis niihin neppareihin laitetaan "lisäosa" kiinni ja saa lisäaikaa bodyn käytölle. :)

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on aika iso typykkä, ylihuomenna täyttää 7kk ja on jo 86 vaatteita käytössä (yläosissa nimenomaan). Isosiskon 1v-juhlamekko oli pienimmällä puolivuotispäivän mekkona :D Perusbodyja on jossain HM:llä ollut kans kokoon 92, en tiedä onko vielä tuotannossa..

  VastaaPoista
 5. Nextillä on ihania lastenvaatteita, eivät vain taida oikein tajuta noiden bodyjen käytännöllisyyttä, mutta näytti sieltä jokunen löytyvän :)
  http://www.next.co.uk/boys

  VastaaPoista
 6. Meidän esikoinen oli samanmoinen jättiläispoitsu ♥
  98cm asti löysin bodyja, kannattaa ratsata myös paikallinen prisma, ciraf tekee isoja kokoja, mutta ulkonäkö ei aina välttis miellytä..

  Toinen on just nuo jatkopalat, jotka jo mainittiinkin :)

  Stocka ainakin myy sellaista kuin lundmyr of sweden ja heidän bodeissaan tuo säätövara on valmiina, eli nepit parissa rivissä. Tosin en tiedä mihin kokoon asti

  VastaaPoista
 7. No onpas poijjaalla kokoa!! Mun poika on jo 14kk ja 80cm on sopivan kokoinen... Mut onkin mennyt 0-käyrän alapuolella mutta tasaisesti niin ei oo mistään vakavemmasta kyse =) Hieot hiukset sulla!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Höh..juuri lindexin nettisivuilta katsoin, että siellä olisi vain kokoon 86. Onkohan sitten myymälässä poikkeava valikoima? Hienoa, että tutta tekee isompia! Tutan vaatteet ovat muutenkin peru h&m yms. vaatteita reilusti isompia.

  juskan:Täti saa kyllä mielellään ommella :)


  Lealeijona: Noista kuulunkin toisaalla. Voisi antaa vähän jatkoaikaa bodyille. Pitää käydä kyselemässä!

  Piitu: En ole ainakaan nähnyt enää 92:sia siellä. Teilläkin on pitkä typy!

  Minttu: Kiitos linkistä!

  La Petite Princesse: No onneksi K ei ole ainut iso vauva :D Tuo ciraf pitääkin tarkistaa. Minusta kyseiseltä merkiltä löytyy kivojakin juttuja.

  piitzi: Voi miten erillaisia lapset ovatkaan! Meillä mennään +3 käyrällä pituuden suhteen. Välillä mentiin jo senkin yli. Varmasti jossain vaiheessa tasoittuu -vaikea kuvitella, että pojasta mitään kaksimetristä on kuitenkaan tulossa.

  VastaaPoista
 9. Myös NameItiltä löytyy 98 asti bodeja. Se jatkopala on ihan ok kapine, jos vaan sattuu sopimaan napituksiin. Niitä kun on eri merkeillä erilaisia, niin ei läheskään kaikkiin käy.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Kiitos vinkistä! Tuolla 98:sillä pärjää varmasti jo jonkun aikaa -pakkohan kasvun on laantuakkin jossain vaiheessa. Tykkään vielä kyseisestä merkistä :)

  VastaaPoista