torstai 6. lokakuuta 2011

Koiranruokaa vauvalle?

Yleensä blogini pyörii melko kevyissä aiheissa mutta tänään halusin tuoda tämän linkin: Koiranruokaa vauvalle? Tuo ohjelma herätti paljon ajatuksia ja päälimmäinen ajatus mikä jäi mieleen on suru siitä, että lapsemme elävät ensimmäiset elinvuotensa säilykkeillä. Kuulostaa aika kurjalta kun sitä noin miettii.


Meillä pyritään tekemään soseet pitkälti itse. Kuitenkin joitain soseita kuten maissin ja luumun ostan hyvällä omallatunnolla (tai ainakin siihen asti kun näin tuon ohjelman..heh..) valmiina. Lisäksi olen miettinyt, että poikaa olisi hyvä totuuttaa myös valmiisiin sillä reissussa ym. purkkiruokiin on helpompi turvautua -ainakin siinä vaiheessa kun lihat tulevat kuvioon. Ajattelen, että koska en itsekkään välitä syödä valmisruokia niin miksi sitten lapsenikaan niitä suurissa määrin söisi. Tämä nyt siis on meidän perheelle sopiva tapa toimia eikä tarkoitukseni ole leimata valmisruokia syöttäviä -jokainen perhe tavallaan. 

Mitä ajatuksia ohjelma lukijoissa herätti? Turhaa hysteriaa vai täyttä asiaa?

7 kommenttia:

 1. Kaikille lapsille ei millään maistu omatekoiset tai sitten purkkiruuat. Itse olen omilleni syöttänyt sekä omatrekoisia että purkkiruokia. Kyllä purkkiruuat on reissussa pelastus. En minä kyllä purkkiruokia koirienruokiin vertaisi, minusta lastenruuat on suomessa kuitenkin hyvin korkealaatuisia.

  VastaaPoista
 2. Niina: Aika provosoiva oli tosiaan tuo ohjelman nimi! :D Pointtihan oli tekijöillä siinä, että lastenruokiin saa käyttää ison joukon lisäaineita jotka eivät taas ole eläintenruokien kohdalla sallittua. Tuntuuhan se ajatuksena hassulta. Ja onhan se tosiaan myös ihan lapsesta kiinni mitä suostuu syömään. Meillä on onneksi tähän asti(eipä tässä nyt kauaa olla vielä ehditty soseita syömään) kelvannut kaikki mitä suuhun on lapottu -niin omatekemä kuin kaupankin.

  VastaaPoista
 3. Jokos teilläkin on siirrytty kiinteisiin, hurjan nopeasti aika menee!? Mutta siis, meillä on tehty lihat&kasvikset itse, hedelmä&marjasoseet menee melko pitkälti purkkeina, jonkin verran myös sormiruokina. Mut löytää kyllä usein syynäämästä purkkien kylkiä, ja yritän suosia luomua mahdollisuuksien mukaan niissäkin :)

  VastaaPoista
 4. Elma: Aika menee niin nopeaan..suunnilleen pari viikkoa on on jo soseilua takana. 4kk neuvolassa kyllä terkka (joka ei onneksi ollut omamme) hätäili jo, että soseita pitäisi saada uppoamaan vielä enemmänkin kun K on niin iso. En kyllä jaksanut ihan lähteä tuohon hysteriaan mukaan vaan rauhallisesti edetään. Minusta myös monet hedelmäsoseet ovat melko hankalia tai työläitä tehdä itse -niitä siis on ostettu ja varmasti satunnaisesti tarjotaan muutakin välillä. Kunhan suurimman osan jaksaisin väsätä itse.

  VastaaPoista
 5. Esikoisen kohdalla taisin yrittää tehdä kaikki kasvis ja lihasoseet itse, mutta nyt neidin kohdalla maistelusoseiden jälkeen olen kyllä ihan kylmän viileesti antanut purkista sosetta. Aika ja innostus ei kertakaikkiaan kohtaa tällä kertaa. Mutta purkeissa ostan kyllä vain suomalaisia soseita, ruotsalaista ostin parin purkin verran kerran, mutta niitäpä ei tyttö suostunut syömään. Jatkamme siis kotimaisella linjalla...pikkuhiljaa alamme syömään kyllä kotiruokaa jo...

  VastaaPoista
 6. Kuopukselle tehtiin soseet itse ja esikoisellekin pääasiassa. Reissuissa kyllä kaupan soseet, kun ovat helpompia ja turvallisempia kuljettaa mukana. Toisen lapsen kohdalla, kun oli jo säännöllisemmät koko perheen ruoka-ajat vanhemman lapsen vuoksi, niin "soseet" valmistui helposti pöydässäkin. Lihaa olin soseuttanut ja pakastanut jääpalamuoteissa. Peruna lautasella sotkuksi, joukkoon raastettua kurkkua tms. ja liha"kuutio" pakkasesta sulatettuna päälle. Näin pienikin vauva sai "samaa" ruokaa kuin muu perhe.

  Pienet MiniGrip-pussit oli muuten älyttömän hyviä vauvansoseen pakastukseen. Menivät pieneen tilaan pakastettaessa, niihin sai kirjoitettu mitä pussissa on, helppo sulattaa vesihauteessa ja helppo ottaa vaikka mummilaan mukaan. Ei oo tietty ekologisin vaihtoehto.

  Tulipa romaani. Mut näin meillä on koettu hyväksi. :)

  Hanna

  VastaaPoista
 7. marikan: Olen myös miettinyt sitä miten sitä toimisi toisen lapsen kohdalla. Riittääkö sitä aikaa ja innostusta soseiden valmistukseen...

  Hanna: Minä valmistelin soseita pakkaseen jo ennen maistelujen aloittamista juurikin jääpalamuotteihin ja minigrip-pusseihin. Noissa pusseissa ruoka on kyllä helppo ja nopea lämmittää! Helpottaa asiaa kun meillä muutenkin lämmitetään kaikki vesihauteessa.

  VastaaPoista