tiistai 8. toukokuuta 2012

Kakkupohdintaa

K:n synttärit lähestyvät kovaa vauhtia ja arvatkaas mikä minua niissä juhlissa ahdistaa? No se himskatin synttärikakku! Tykkään kyllä leipoa mutta kakut eivät vain ole minun juttu. Varsinkin se koristelupuoli menee aina mönkään. Siihen kun vielä lisätään se, että haluaisin tottakai kakunkin olevan teemaan sopiva niin jopas on soppa. Olen täällä pohtinut pääni puhki millaisen kakun sitten yrittäisin väsätä. Netin uumenista löytyi moooonta ihanaa kakkua. Vielä pitäisi oppia tekemään näitä....












15 kommenttia:

  1. Tee angry birds kakku, se on superhelppo koristella ja kivannäköinen!
    Mulla on blogissa malli ;)

    VastaaPoista
  2. Yllätyin miten helppoa tuolla sokerimassalla koristelu on. Näissäkin kuvissa on käytetty sitä koristeluihin. Massa on helppo värjätäkin jos haluaa, vai löytyneeköhän sitä ihan jo valmiissa väreissäkin.. Itse tein viikonlopuksi sokerimassasta hello kitty -kuvan kakun päälle. Jos haluaa tuollaisen kokonaan sillä päällystetyn kakun niin eikun kaulii vain ison levyn. Siitä on ihan superhelppoa sitten leikellä tuollaisia kuviakin. Esimerkiksi tuo viimeinen kakkumalli olisi helppo koristeltava! Siitä vaan kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kerran tehnyt tuolla sokermassalla kuorrutteet ja minusta se oli jotenkin tosi hankalaa! Tietenkin oli vähän tekniikka hakusessa. Massan kaulitseminen oli ihan toivotonta yms. Juuri naputtelinkin tilaukseen esim. vaahtokarkkimassaa kun kuulin jostain, että sitä olisi helpompi työstää. Toivottavasti on!

      Poista
    2. Vitosen vinkki, sekoitat sokerimassaa ja marsipaania fifty fifty niin johan kauliminen helpottuu, mä aina päällystän tällä kakut.

      Poista
  3. Se on kyllä helppoa se koristeluhomma kun vähän harkkaa.
    Meillä oli pojalla yksvuotiskakkuna ihan yksinkertaisesti pilkullinen kakku rusetilla ja kyllä sai kehuja. Itsekkin tykkäsin lopputulemasta http://4.bp.blogspot.com/-Wh2IwrAXq6w/TlskUX76_xI/AAAAAAAABYY/XHQ0KAdxu7Q/s1600/Olli+1+vee.jpg

    VastaaPoista
  4. Sokerimassalla on yllättävän helppo tehdä vaikka mitä. Ihania nuo kakut kuvissa :). Alat vain tehdä niin kyllä tulee varmasti hieno kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kai se selviä kuin tekemällä! Ensimmäisellä kerralla ei tuntunut yhtään helpolta mutta jospa tässä oltaisiin virheistä opittu :)

      Poista
  5. Kakkujen koristelu sokerimassalla ei oo vaikea homma. Eikä marsipaanillakaan, joten ei muuta kuin kokeilemaan! Moni kammoksuu sitä ihan turhaan. Sokerimassan kaulimiseen "jauhoiksi" voi käyttää tomusokeria. Se vähän sotkee sitä massaa mutta sen saa puhtaaksi helposti ihan vedellä, vaikka märällä pullasutilla :) Sokerimassakoristelu on kaiken lisäksi koukuttavaa hommaa :D Jos aiot tehdä jotain hahmoja, kukkia tms. kakun päälle niin tilaa elintarvikeliimaa Ullanunelmasta tai Confetista. Vesikin auttaa tähän mutta liima pitää mun mielestä paremmin :)
    Toiseksi viimeisessä kuvassa oli tuollaisia silkkipaperikukkia. Oon tehnyt niitä lasten ristiäisiin ja ohje löytyy Strömsön sivuilta (blommor av silkespapper).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tomusokeri pitää tällä kertaa muistaa! Viimeksi kaulitsin ilman ja olihan siinä homma....

      Poista
  6. Mä kuorrutin Lennun 1-v kakun confetista ostetulla kaulittavalla massalla, ei ollut niin äklömakea kuin sokerimassa ja helpompi käsitellä. Kinuskikissalla on muuten hyvät ja yksityiskohtaiset ohjeet kakun teon joka vaiheeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilasinkin juuri tuota samaista (ilmeisesti) massaa :)

      Poista
  7. Tämä ei liity kakkuihin, mutta blogistani löytyy sulle tunnustus :)

    VastaaPoista