perjantai 15. huhtikuuta 2011

Äitiyspakkaus

Hidasta hommaa oli äitiyspakkauksen minulle saapuminen mutta viimein se on täällä! Jänskätti, että ehtiikö muksu syntyä ennen paketin saapumista. Hain paketin eilen postista ja voi sitä tunnetta kun pääsee ensimmäisen kerran tutkimaan sen sisältöä. Moni on haukkunut tätä vuoden 2010 pakkausta liian hailakan väriseksi. Itse tykkäsin tosi paljon juuri tuollaisista sävyistä -ruskeaa, harmaata ja valkoista. Ja oli joukossa muutama väriläiskäkin. Mieskin totesi heti, että ihan meidän värisiä! Kuvat tuotteista olin kyllä nähnyt Kelan sivuilta mutta luonnossa olivat paljon kivempia.


Muutenkin minusta on hassua, että äitiyspakkauksesta aina nuristaan. Milloin värit eivät miellytä milloin sisältöön halutaan muutoksia. Omasta mielestäni on uskomattoman hienoa, että tämmöinen systeemi on olemassa. Aivan valtava kasa hyvää käyttötavaraa täysin ilmaiseksi. Monessa perheessä tämä tulee varmasti todella kovaan tarpeeseen.


13 kommenttia:

 1. Ihanat kuosit kyllä vaatteissa. Itse olisin halunnut myös tuon kyseisen paketin, meillä kun on 2010 syntynyt vauva. Mutta jakoivat tietty edellisvuoden paksut ensin poijes, joten saatiin tietty se :(
  Mutta totta turiset, upea systeeri kaikenkaikkiaan tämä. Tuossa paketissa on todella hyödyllistä kamaa vaatteiden lisäksikin. Meillä on peräkkäin syntyneet skidit ja molemmille otin paketit, ehdottomasti!

  Aih, tuo ruokalappu on MANEE.

  VastaaPoista
 2. Outi-Hyypiön elämää: Onneksi kela järkeistää jatkossa tuon systeemin siten, että jokainen saa ns. oman vuotensa paketin. Jotenkin se on hassua, että edellisvuoden pakettia jaetaan puoli vuotta seuraavan vuoden puolella. Ja tosiaan vaatteiden lisäksi tuolta löytyy kyllä paljon hyödyllisiä juttuja. Meillä ainakin hankintalista edes hieman lyheni paketin ansiosta.

  VastaaPoista
 3. Meillä käytössä oli/on ehkä puolet paketista, suurinta osaa vaatteista on käytetty ehkä kerran. Kestovaippajutskat on koskemattomia (jos haluat/tarvitset niin myyn pois halvalla??) Harmaat puolipotkarit on käytössä vieläkin vaikka ovat vähän pienet x) Makuupussi on aivan ihana! Toppapuku tod näk jää käyttämättä jollei mahdu vielä ensitalvena, mut tyyppi on nyt 70cm pitkä, eli hiinä ja hiinä että enää mahtuu silloin. Paketti kuitenkin kokonaisuudessaan on hyvin käytännöllinen, mut vois olla hauskaa jos tuleva äippä vois vaikka klikkailla netissä mieleisensä tavarat pakettiin =D Jäis sillä tavalla turhat tavarat pois.

  VastaaPoista
 4. piitzi: Se mitä vaatteita jää käyttämättä riippuu varmasti tosi paljon siitä, milloin lapsi on syntynyt. Jotenkin tuntuu, että sopivimmat nuo talvivaatteet ovat kevät/kesävauvalle -toivottavasti. Kestovaippojen mukanaolo paketissa oli minusta kiva juttu mutta en ole vielä osannut päättää tuleeko meillä niille käyttöä. Varmasti aika näyttää.

  VastaaPoista
 5. ihana pakkaus! ite oisin kans tosi kiitollinen tuosta pakkauksesta :)

  VastaaPoista
 6. S: Eikö vain? Myös eilen julkaistu vuoden 2011 pakkaus on kyllä tosi kiva.

  VastaaPoista
 7. Nuohan on ihania! Ulkomailla kun asun (ja odotan) niin en ollenkaan ymmärrä sitä, miksi tästä nuristaan. Onko missään muussa maassa tällaista hienoa systeemiä? Itseäni ärsyttää, kun olen ollut ulkomailla jo useamman vuoden enkä enää ole oikeutettu tähän (tai muuhunkaan Kelan tukeen). Meillä kun ei ole täällä mitään tukia ja äitiyslomatkin on vain 3kk... :( Itse ottaisin todella mielelläni tällaisen vastaan ja ihan nättejähän nuo vaatteet ovat.

  VastaaPoista
 8. Anna: Aivan! Minusta aivan valtavan hienoa, että äitiyspakkausta suomessa jaetaan. Tuo kolmen kuukauden äitiyslomakin on jotain mitä suomalaisen on vaikea ymmärtää.

  VastaaPoista
 9. Moikka!
  Mä olen sun kanssa ihan samoille linjoilla, ärsyttää lievästi, kun äippäpakkauksesta aina nuristaan. Kyllähän se niin on, ettei kaikkia voi miellyttää ja paketin värimaailma on neutraali siksi, että kävisi mahdollisimman monelle.

  VastaaPoista
 10. MinsQ: Aivan! Kaikkia miellyttävää pakettia on ihan mahdoton tehdä. Ja minusta nuo neutraalit värit ovat kuitenkin suurinta osaa miellyttävät, helpot yhdistää ja sekä tytölle, että pojalle sopivia.

  VastaaPoista
 11. Muistelenko ihan väärin, että 90-luvulla Kelalta olisi saanut omat äitiyspakkaukset tytölle/pojalle? Ainakin silloin kun pikkusiskoni syntyi, muistelen äitiypakkauksen olleen vaaleanpunainen ja sisältäneen aika paljon juuri vaaleanpunaisia vaatteita? Tämä voisi selitää sitä nykyistä nurinaa pakkausten sisällöstä?

  Minusta nuo neutraalinväriset (harmaat, valkoiset ja 2011 pakkauksen beige) vaatteet ovat nättejä, mutta ainakin nuo keltaiset, ehkä vihreätkin vaatteet saattaisivat jäädä tytöllä käyttämättä. En tiedä miksi, mutta minusta sekä vuoden 2010 että 2011 vuoden äitiyspakkaukset ovat olleet värityksiltään enemmän pojille sopivampia.

  t. heksu

  VastaaPoista
 12. Oi, onpa kivoja värejä! Meidän huhtikuussa 2010 syntynyt tyttö sai vielä 2009 pakkauksen, mutta oikein tyytyväisiä oltiin siihenkin. Eniten käyttöä on tullut ehdottomasti kylpypyyhkeelle, peitolle, kosteussuojalle, kynsisaksille, harjalle ja tuolle Lorutoukka-kirjalle. En tykännyt yhtään siitä makuupussin uusretrosta kuosista, mutta sain onneksi raidallisen pussin yhdeltä kaverilta joltain edelliseltä vuodelta. Sille oli paljon käyttöä kesällä/syksyllä vaunuissa. Tuo viilennettävä purulelu on myös kätevä.
  Toisin kuin Heksu kommentoi yllä, itse taas ajattelen, että keltainen on aivan loistava väri tytöille.

  VastaaPoista
 13. heksu: Jos pakkauksen on joskus saanut valita niin se tietenkin selittäisi vähän tätä asiaa. Enpä ole ennen kuullutkaan! Minä muuten taas ajattelen, etten ehkä osaa juuri pojalle pukea tuota keltaista. 2010 vuoden paketti on minustakin hieman enemmän poikamaisempi. Tuo uusi on siitä jännä, että siellä oli mielestäni selkeästi poikajuttuja mutta myös tyttöjuttuja.

  K: Minäkin pidän keltaista jotenkin tyttövärinä. Tuossa 2010 pakkauksessa oli mielestäni ihana makuupussi -olin siitä tosi mielissäni!

  VastaaPoista