maanantai 4. huhtikuuta 2011

Persoonallisuustesti

Löysin Mian blogista linkin persoonallisuustestiin jota piti sitten itsekkin kokeilla. Eniten osumia minulla tuli tyyppi 9. Tässä sivuston kuvaus ysistä:


Sopeutuva RauhanrakentajaMaailma olisi varmasti parempi, rauhallisempi ja tasapainoisempi paikka, jos useammat ihmiset jakaisivat Ysien hyvät ominaisuudet. Ysit ovat tyyniä, hyväksyviä ja tasapainoisia eikä heillä ole suurta tarvetta korostaa eriäviä mielipiteitään. Ysit ovat mukautuvia ja muut kauniisti huomioon ottavia ihmisiä. Ysit ymmärtävät erilaisia mielipiteitä erityisen hyvin ja ovat luonnostaan hyviä kuuntelijoita ja miellyttäviä seuraihmisiä. Ysien seurassa on yleensä rento tunnelma, sillä he ovat aidosti myönteisiä ja hyväksyviä.


Ysille on tärkeää säilyttää oma rauha ja henkinen tasapaino. Hän vetäytyy mielellään omaan sisäiseen maailmaansa ja nauttii yksinolosta ja omista mukavista rutiineistaan. Ysi pyrkii välttämään ristiriitoja ja konflikteja. Hän sopeutuu mieluummin muiden toiveisiin kuin korostaa omia eriäviä mielipiteitään. Ysi pyrkii säilyttämään hyvät ja ystävälliset välit läheisiinsä ja saattaa rauhan säilyttämisen nimissä välillä sopeutua liikaakin muiden tahtoon. Ysin on vaikea sanoa "ei" ja hän myöntyy muiden toiveisiin ollakseen mieliksi ja välttääkseen erimielisyyksiä. Ysille on usein helpompi olla taustalla ja välttää ristiriitoja kuin sanoa oma mielipiteensä ja ottaa aktiivisesti osaa neuvotteluihin tai väittelyihin.

Ysi haluaa ennen kaikkea sopua ja harmoniaa elämäänsä eikä innostu muutoksista, jotka saattavat järkyttää tätä tasapainoa. Joskus Ysin on vaikea tehdä päätöksiä tai valita useamman vaihtoehdon väliltä. Hän ei osaa aina tunnistaa, mitä itse haluaisi, vaikka ymmärtää hyvin muiden ihmisten toiveita. Ysi ei näytä helposti suuttumustaan tai ärtymystään. Hän saattaas silti olla itsepäinen ja hiljaisen vastustava ollessaan eri mieltä, haluamatta kuitenkaan sanoa omaa mielipidettään ääneen. Joskus Ysin haluttomuus käsitellä ristiriitatilanteita saattaa aiheuttaa ongelmia ja Ysi joutuu kohtaamaa välttelemänsä asiat tavalla tai toisella. Jopa isompina kuin ne alunperin olivat.

Parhaimmillaan Ysi on rauhallinen, tasapainoinen ja tyyni. Hän on tyytyväinen ja läsnä omassa elämässään itselleen ja toisille ihmisille. Ysi osaa olla miellyttävän eloisa, aktiivinen ja tasapainoisen aikaansaava. Hän on hyväksyvä, epäitsekäs, emotionaalisesti vakaa ja seesteinen. Ysi luottaa itseensä ja osaa myös tuoda omat toiveensa esille ja sanoa reippaasti oman mielipiteensä. Parhaimmillaan Ysi on myönteinen, kärsivällinen, vaatimaton, ystävällinen ja aidosti hyväksyvä. Ysillä on rauhoittava vaikutus ympäristöönsä. Hän tuo ihmiset yhteen, sovittelee ja luo todellista kestävää rauhaa ja harmoniaa. Yleensä Yseillä on laaja ystävien ja tuttavien verkosto ja he nauttivat sosiaalisesta elämästä ja toisten ihmisten seurasta suuresti.


Löydän tuosta tekstistä aika paljon itseäni.  Olen persoonaltani vähän sellainen jeestyyppi joka välttää toisten loukkaamista ja riitatilanteita viimeiseen asti. Omalla tavallaanhan se on ihan hyväkin juttu mutta huomaan, että viime aikoina olen pyrkinyt hieman eroon tästä roolista. Hymistelijän niskaan kun on helppo kaataa kaikennäköistä ja esimerkiksi työmaailmassa onnistun tällä asenteella hommaamaan paljon ylimääräistä työtä ja harmia itselleni. Lisäksi testistä tuli miltei yhtä paljon osumia kolmoseen ja neloseen eli Tehokas Suorittaja sekä Luova Individualisti.  Eivät ne pahasti metsään menneet nuokaan vaihtoehdot :D

Jos joku innostuu niin testin voi tehdä täällä.  

5 kommenttia:

 1. Pari kaveria teki saman testin eilen luonani. Heillekkin tuli melko hyvä kuvaus:)
  Paras testi, minkä olen pitkään aikaan tehnyt :)

  Oikein aurinkoista päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Mulle tuli Innostuva suunnittelija ja Tutkiva asiantuntija. Just meikä :D

  VastaaPoista
 3. mäki oon tehny ton, ihan hauska :). mä oon kuulemma innostuva suunnittelija..

  VastaaPoista
 4. Tosi mielenkiintoinen postaus ja aika tarkkakin tuntuu olevan.

  Eikös tällä sun luonteella voisi selittää myös tätä blogisi myönteistä ilmapiiriä? :) Musta ainakin tuntuu, ettet provosoidu kovinkaan herkästi ja ehkä sen takia täällä vallitsee positiivisuus?

  Ymmärrän, että mukautujalla on myös vaikeutensa ja nimenomaan juuri työelämässä, jossa tuntuu nykyisin tarvittavan yhä enemmän yksilökeskeisyyttä ja tehokkuutta. Tunnistin tästä kuvauksesta ihan yhden mun kaverin, eikä silläkään ole kauheen helppo elämä ollut, kun ei saa sanottua, mitä mieltä oikeesti on ja useat tuntuvat käyttävän tätä hyväkseen. Sillä on kyllä paljon kavereita, mutta valitettavasti myös paljon selkään puukottajia...

  Kiitti vielä linkkivinkistä, tuonne seuraavaksi!

  -tiiu

  VastaaPoista
 5. Mia -Willa Oliviasta: Ihan osuva testi kyllä :)

  juskan: Kuulostaa sinulta :)

  s: Taitaa olla suosittu testi.

  -tiiu: Tiedätkö mietin tuota asiaa myös tänään. Varmasti tuo persoonallisuudenpiirteeni näkyy myös blogissa. Saatan kyllä provosoitua ja ärsyyntyä -helpostikkin. Mutta jotenkin koen, että noiden asioiden itsekseen purnaaminen on monesti rakentavampaa kuin nostaa heti täysi sota päälle. Työelämässähän tuo piirre tosiaan monesti kostautuu -vaikka toisaalta joustavuudesta on hyötyäkin. Työelämä kuitenkin on myös vähän pakottanut ainakin minut pistämään välillä hanttiin vaikka hankalalta se välillä tuntuukin :D

  VastaaPoista