perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kulitsa

Kulitsa
 
3 dl maitoa 
3 munaa 
20 g hiivaa 
50 g voita 
1,5 dl sokeria 
1 tl suolaa 
1 dl korintteja 
0,5 dl mantelia 
sahramia 
0,5 dl kardemummaa 
600 g vehnäjauhoja 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää hiiva, sokeriin vatkatut munat, sahrami ja muut aineet. Leivotaan limpun muotooni ja kohotetaan, voidellaan munalla. Paista n. 20 minuuttia 200 asteessa.

Kuva lainattu

2 kommenttia:

  1. Aina täällä oppii jotain uutta. en ollu ikinä kuullutkaan moisesta kulitsasta....Toivoo ikkunat mettään päin kasvanut keke=)

    VastaaPoista
  2. Keke: Enemmän ortodoksiseen perinteeseen kuuluva kuten pashakin. Nykyään vain alkavat yleistymään ympäri suomea mikä on kiva :) Tätä pitää ehdottomasti syödä pashan kaverina!

    VastaaPoista