lauantai 16. kesäkuuta 2012

Juustokakun ohje

Lupasin tuoda suklaajuustokakun ohjeen tännekkin. Resepti on napattu suoraan Valion sivuilta. Helppo ja ihana herkku!






Valmistusaineet

Pohja
1 pak (175 g) Domino minttu -keksejä
 50 g  voita sulatettuna

Täyte
4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
200 g taloussuklaata
1 rasia (200 g)  maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl  kuohukermaa

Koristeluun suklaarouhetta tai -lastuja
hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä paahdettuna

Valmistusohje

Aloita juustokakun valmistaminen murskaamalla keksi. Sekoita ne sen jälkeen voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää liivate, sokerit ja viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti