sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Terassilla tapahtuu

Koko kevään ja alkukesän terassi on saanut nöpöttää sellaisenaan. Edes yhtä kukkapurkkia ei olla sinne saatu. Juhannuksen saavutuksiin (noh..lähinnä miehen) täytyy lukea myös pieni petraus tällä rintamalla. Terassi siis öljyttiin tummaksi. Lisäksi sain hommattua ruukuntäytettä ja terassilla komeilee nyt kaksi puksipuuta.


Parin vuoden takainen kalustevalinta ihmetyttää edelleen. En vaan suuremmin tykkää noista mutta tämän kesän saavat nyt menetellä.


Nurmikko ei meillä kasva vieläkään kunnolla. En tajua. Se on istutettu jo monta kertaa ja viimevuonna ajettiin kuorma uutta multaakin. Vaan ei. Ihan kamalan näköinen. Äitini ehdotti koko pihan kivetystä mutta ei sekään lapsen kanssa kuulosta kovin kivalta vaihtoehdolta enää. Saas nähdä mitä tuosta pihasta tulee..

7 kommenttia:

 1. Voi kunpa mekin saataisiin terassi öljyttyä! Kukkia olen laittanut, mutta "pikkasen" häiritsee tuo kalvakan ruskea laudoitus... ;)
  Aurinkoisia päiviä toivottelee uusi lukija! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän. Kyllä itseäkin viime kesä tympäisi katsella käsittelemätöntä terassia. Kun eihän sitä saanut heti samana kesänä öljytä (valmistui vuosi sitten). Vielä pitäisi kuisti öljytä -saas nähdä saadaanko sitä aikaiseksi tänä kesänä :D

   Poista
 2. Oletteko muistaneet kalkita ja kastella nurmikkoa? Meillä lähti nurmikko hyvin kasvuun kalkitsemisen ja runsaan kastelun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkittu on mutta nyt kun mietin niin ehkä kastella pitäisi enemmän. Vasta tajusin, että pahimmat kohdat nurmikossa sijaitsevat niissäpaikoin joissa puita hieman sateensuojana. Toisaalta viime kesänä nurmikkoa kasteltiin ahkerasti eikä se silti kunnolla lähtenyt..saas nähdä..

   Poista
 3. Ymmärrän nurmmikkohuolesi! Meilläkin on pihalla yksi kohta, johon nurmikko ei millään tahtoisi kasvaa: paikalla oli ennen pensas ja olen istuttanut siihen jo parina kesänä uudet siemenet, kun näyttää, että se läntti ei lähde itämään ollenkaan keväisin. Tänä vuonna kuitenkin odottelin ja niin vain paikalle kasvoi nurmikkoa, tosin vähän hitaammin kuin muualle pihaan. Jos teidänkin nurmikko on siemenestä idätetty, voihan olla, ettei se ensimmäisinä kesinä kovin vahvasti kasvakaan?

  Pitääpä muuten kokeilla tuota Tonnapon ehdottamaa kalkkia, jos se vahvistaisi meidänkin nurmikkoa :)

  -hansu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä hengasi nurmikolla viime kesän puinen tynnyri. Nyt tuon tynnyrinkohdalta nurmikko ei vain lähde kasvamaan vaikka mitä tekisi. Oma moka kyllä. Toivottavasti viimeistään ensi kesäksi saadaan kunnon nurmi! Jos ei muuten niin sitten siirtonurmena.

   Poista
 4. Ihanat kukkaruukut. Onko nuo mistä?

  VastaaPoista