torstai 7. kesäkuuta 2012

Pilttipurkkeja

Sattuneesta syystä meiltä saattaa muutama pilttipurkki löytyä. Muutamasta liottelin nyt etiketit pois ja lisäsin pinkit nauhat. Tuikkukippoinahan nämä ovat söpöjä.
Muistelen vain joskus puhuttaneen, ettei näissä kannattaisi sisällä poltella mitään koska tuo suuaukko on muuta purkkia kapeampi. Purkki ilmeisesti tämän ajatuksen mukaan kuumenisi liikaa. Mitenkähän paikkaansapitävä tuo on? Tietääkö joku tästä paremmin? Uskaltaako näitä poltella sisällä vai siirtääkkö suosiolla ulkokäyttöön?
13 kommenttia:

 1. Supersöpöä! :) Tähän poltteluasiaan en osaa ottaa kantaa. Ainakin ystäväni meinasi tehdä kynttiläkipot omiin häihinsä kierrätyslasitörpöistä... tiedä häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monilla näkyy juhlissa näitä tai samantapaisia.

   Poista
 2. Ihanat purkit!

  Ei kannata käyttää lyhtyinä, jos haluaa olla varovainen. Siinä kipossa saattaa tulla sulaan parafiiniin ns. allaspalo, eli koko massa roihahtaa tuleen kerralla kohtalokkain seurauksin. Purkki saattaa myös kuumetessaan räjähää kappaleiksi tai sitten ne ulkopuolella olevat koristeet alkaa kärventyä lämmöstä. Talvella noita voi tietysti käyttää ulkona kun on lunta ympärillä :) Tuikku on muuten oikealta nimeltään lämpökynttilä. Tuikku -nimi on Havin oma tuote. Kerran luin tämän jostain ja yllätyin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos EK vastauksestasi. Kyllä jää minulla nyt tuikut (tai siis lämpökynttilät) polttelematta! En muuten ollut kuullut myöskään tuosta tuikku nimestä, että tarkoittaa vain Havin tuotteita!

   Poista
 3. Onpa niin söpöjä kippoja! Harmi , jos noissa ei uskalla polttaa kynttilöitä, mutta toisaalta eihän kynttilää muutenkaan saa koskaan jättää valvomatta- muistan kerran kun eräässä galleriassa ollessani syttyi allaspalo juuri lämpökynttilälle tarkoitetussa kupissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! En ikinä jättäisi lämpökynttilää palamaan vahtimatta vaikka jotkut väittävät kivenkovaa niiden olevan paloturvallisia.

   Poista
 4. Itse pitäisin vain koristeena, kaiken varalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin aion tehdä. Varsinkaan lapsen kanssa en ota riskiä siitä, että kuppi räjähtää yms.

   Poista
 5. Olen itsekkin noista pilttipurkeista kynttiläkippoja tehnyt ja niissä myös lämpökynttilöitä (en uskalla sanoa enää tuikuksi)polttanut. Joskin kyllä ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkpä talvella näitä voisi poltella ulkonakin.

   Poista
 6. mites jos sisälle laittaisi pattereilla toimivan sähkö"tuikun"? eihän ne oo niin tunnelmallisia kuin oikeat kynttilät mut ois ainakin turvallisia lapsenkin kanssa :)

  VastaaPoista
 7. Hyviä pointteja ihmisillä. Minullekin oli ihan uusi tieto tämä "tuikku"-sanan käyttö. Lämpökynttilä kuulostaa jotenkin niin oudolta. Tuikku on kuvaava ja söpö sana.

  VastaaPoista